• Menu
  • Menu

Escapada North Berwick


Escapada North Berwick

Accès

S’accedeix, per carretera en bon estat, des d’Edinburgh.


North Berwick
Escòcia (Regne Unit)

Poblet de la costa que està ubicat a 40 Km a l'est d'Edinburgh i que és de visita obligada per tots aquells que passeu uns dies a Escòcia.

És molt típic anar-hi per navegar pel Firth of Forth (estuari del Forth) i les seves illes, però quan arribes allà alguna cosa et captiva i et vas enamorant tant del que veus que no tens ganes de marxar.

Una de les parts que més em va sorprendre és la primera línia de mar: una filera de cases victorianes tocant la sorra. Veure la típica construcció anglesa en una zona de platja és, si més no, xocant. Escenari molt elegant i silenciós. Tranquil. Hi ha dues badies separades pel port, la West Bay i la East Bay; junt a les dues és on es troba el camp de golf. Està clar que, temps enrere, havia estat un lloc de vacances molt exclusiu.

El centre neuràlgic del poble és la High Street, on es concentren els restaurants, les botigues i els pubs. És un carrer petitó ple de vida que val la pena caminar-ho sense pressa. Diuen que una de les illes va ser la inspiració de R.L. Stevenson per escriure la famosa novela "La Isla del Tesoro" i, de fet, passejant per North Berwick hi ha diversos homenatges al respecte.

Si es disposa d'una mica més de temps i es porta calçat adequat, es pot pujar a la Berwick Law; que és el turó, d'origen volcànic, més famós de la zona. La pujada son uns 30-40 minuts i les vistes des de dalt son fantàstiques. Són només 187 metres d'alçada, però... suficients per tenir unes vistes panoràmiques del poble i del fiord.

North Berwick era la parada que feien tots els pelegrins que anaven cap a St. Andrews (localitat ubicada més al nord) i és just per això que hi ha una petita ermita, molt rural, que llueix el mateix nom just a l'entrada de la zona portuària. Els registres indiquen que l'església inicialment era molt més gran del que és a l'actualitat. Els seus inicis es remunten al segle XVII; però va haver-hi un terratrèmol que va esfondrar gran part de l'església, mentre que una altre part va ser arrasada per un sisme submarí. Per això ha quedat una part tan petita dempeus.

El port és històric i molt pintoresc. Grans murs protegeixen al poble del mar. Tot i que encara es veuen alguns vaixells de pesca, la majoria de les embarcacions son de vela o dedicades al turisme.

En definitiva, és un poble molt poc conegut i de visita obligada.

Duració:

Per poder veure-ho tot amb calma, un cap de setmana és suficient.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *