• Menu
  • Menu

Restaurant “Roig Robí”


Restaurant “Roig Robí”

Carrer Sèneca, 20 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 932 189 222
E-mail: roigrobi@roigrobi.com
Web: https://www.roigrobi.com/

És un d'aquells clàssics de la ciutat que mai et falla.

Des de 1986 la Mercè Navarro i el seu equip estan sent fidels a aquella dita que tant m'agrada: "un restaurant no s'inaugura un cop, sinó a cada servei". El seu caràcter exigent i perfeccionista es reflexa en cadascuns dels plats.

Les mateixes atencions que tenen a la cuina també les tenen amb l'establiment. Sempre estan aplicant millores contínues per tal d'oferir el màxim confort i caliu als clients. Dues sales diàfanes, separades per una porta corredissa, son les protagonistes. Cadires de "mimbre" i estovalles blanques. Taules impecablement posades. Parquet al terra i parets de color pastel. Molt elegant. Sobri. Sense estridències.

El jardinet és, potser, un dels seus encants més preuats a l'estiu. Tenir un oasi de tranquil·litat al mig de Barcelona no és fàcil; i ells ho han aconseguit. L'altre zona destacada és la bodega; que la llueixen, molt orgullosos, darrera d'una vitrina.

Tipus: cuina tradicional catalana reinventada per tal de seguir les tendències actuals. Donen molt protagonisme al producte de temporada. Una de les seves màximes és tractar amb bon producte; per això, es fan portar el peix fresc dues vegades al dia i, en alguns casos, inclús compren directament al productor. Vaig tenir la oportunitat de provar el "Menú Degustació":

  • Aperitiu del dia: crema blat de moro - servida, sorprenentment, en una tassa de cafè. Finíssima i el·legant. Es fa curta...
  • Tàrtar de llobarro i gambes amb caviar de truita - un dels millors tàrtars que he menjat mai. Gustosíssim. Per mi, un dels plats estrella del restaurant.
  • Xipirons saltats amb cigrons - sorprenent. Barreja de gustos que em va fascinar. Un altre plat que es fa curt i que també rep el premi de plat estrella.
  • Tòfona negra amb puré de patates i Vacherin - curiós veure com la tòfona i el Vacherin no es treuen protagonisme i ambdós emfatitzen la patata.
  • Carxofes de Benicarló amb foie gras - és cert que últimament està de moda la carxofa amb el foie... però aquesta és diferent. Fantàstic.
  • Llobarro amb coca de ceba i confitura de tomàquet - els tres productes junts fan el plat deliciós.
  • Porcell ibèric confitat amb pinya - contrast de dolç-salat que enganxa!
  • Sacher. Bescuit de xocolata amb trufa i crema de xocolata - un pecat.

Ells diuen “cal cuinar amb amor i honradesa”. I jo dic "ho fan".

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *