• Menu
  • Menu

Escapada Hacienda “La Trinidad” – “Los Secaderos”


Escapada Hacienda “La Trinidad” – “Los Secaderos”

Accès

S’accedeix amb cotxe fins a la urbanització de la “Trinidad” (sudest de Caracas). Una vegada superat el control de seguretat privat de la urbanització, a mà dreta hi ha el pàrquing de la “hacienda”.


Avenida Rafael Rangel Sur, Urbanización Sorokaima. La Trinidad. Caracas
Miranda (Veneçuela)
Telf: +58 212 9433133
E-mail: info@haciendalatrinidad.org
Web: https://haciendalatrinidad.org/

És curiós... penso rotundament que ningú pot marxar de Caracas sense haver-hi passat unes horetes i, en canvi, cap dels dos llibres-guia que tinc a les meves mans en fan reso. De fet, ni l'anomenen.

És un oasi de tranquil·litat al mig de la sorollosa i moguda ciutat. Tractant-se de Caracas, això ja té molt mèrit; però el que realment la fa interessant és que és just allà on història, cultura, gastronomia, natura i enologia es donen la ma. Em va fascinar trobar un centre cultural ubicat a una "hacienda" colonial declarada "bé d'interès cultural" on es respira història a cada cantonada...

Hi ha tres edificacions destacades:

  • La casa principal (o "casa vieja" com l'anomenen ells) és un exemple d'arquitectura residencial alhora que de magatzem de productes agrícoles que cultivaven a les seves terres. Va ser reformat íntegrament al 2012 i actualment és la sala d'exposicions.
  • El "trapiche", data del segle XVII, és on es processava la canya de sucre.
  • Els "secaderos", del segle XX, és on es feia el assecat de les fulles de tabac i actualment s'han reconvertit en la botiga d'artesania, la galeria d'art, la cafeteria i la llibreria.

Un aplaudiment enorme a tots aquells que fan que la agenda de xerrades, exposicions i tallers sigui enorme alhora que molt interessant. Promoure la cultura en un entorn històric no té preu!

Les tres construccions estan envoltades d'uns frondosos jardins impecablement cuidats que inciten a passejar amb calma o, senzillament, a relaxar-se gaudint de la tranquil·litat i de la natura.

Fantàstic descobriment que val realment la pena.

 

Duració:

Un matí és suficient.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *