• Menu
  • Menu

Escapada Santa Fe de Nuevo México


Escapada Santa Fe de Nuevo México

Accès

S’accedeix per carretera en bon estat.


Santa Fe
Nuevo México (Estats Units)

Santa Fe és la capital de Nuevo México i, alhora, és una de les ciutats més interessants de l'oest del país.

El tret més característic, per sorpresa meva, és que tots els edificis estan fets d'adob. El color marró i la forma arrodonida de les seves construccions la fan diferent a la resta de ciutats. De fet, li vaig veure més similituds a algun poblet de l'Alt Atlas del Marroc que a altres ciutats properes. La organització de la ciutat és quasi idèntica a la de una ciutat antiga espanyola: tot gira al voltant de la plaça major.

Es pot visitar perfectament a peu. El downtown és petit. La plaça, d'estil colonial, és la major atracció de la ciutat i és on es concentren la major part de les botigues i restaurants (tant de cuina local com mexicana). Des del meu punt de vista, tindria més encant si no s'hagués deixat portar tant pel turisme. No han estat capaços de mantenir l'autenticitat o l'essència de ser la ciutat més antiga de USA; però, tot i així, la seva arquitectura em va encisar. No deixeu de visitar la capella Loreto d'estil neogòtic. Segons diu la llegenda, l'escala circular va ser tallada pel mateix Sant Josep.

A les afores del casc antic, hi ha la Canyon Road. És un carrer moníssim ple de casetes típiques i botigues d'artesania. No dubteu en caminar pels carrerons perpendiculars. Descobrireu esglésies amagades, hotelets amb un encant que enamora i, inclús, una caseta que llueix orgullosa el títol de "Oldest House in US".

Visita obligada per viure i veure la història del que, ara per ara, és el país més important del món.

Duració:

Un matí ben aprofitat és suficient per veure la ciutat.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *