• Menu
 • Menu

Restaurant “Les Moles”


Restaurant “Les Moles”

Ctra. La Sénia Km.2 Ulldecona
Tarragona (Espanya)
Telf: (+34) 977 573 224
E-mail: lesmoles@lesmoles.com
Web: http://www.lesmoles.com/index.asp?i=ca

Anar a un restaurant, per mi, és molt més que seure a taula i menjar. Saber la història que hi ha al darrera i conèixer a les persones que han fet possible aquell projecte és rellevant per poder situar-se correctament a l'escenari. I no oblidem que és necessari estar ubicat a l'escenari  abans de que comenci la funció.

El Jeroni Castell mai serà conscient del que em va fer viure aquella nit mentre m'explicava amb els ulls brillants la seva història, el seu projecte de vida. Parla de la seva família amb devoció i de la cuina amb passió. Sensibilitat i honestedat que em van robar el cor abans de provar cap plat.

Ell i la seva esposa Carmen estan, des del 1994, dedicats en cos i ànima a aquest projecte en comú. Al 2009 la Guía Repsol li atorga 1 Sol Repsol, al 2012 la Generalitat els hi dona el Diploma d'honor al Mèrit Turístic i al 2013 és quan reben la primera estrella Michelin. Treball constant amb superació progressiva.

El restaurant està ubicat a la que va ser la primera pedrera d'Ulldecona: on es feien les pedres pels molins, anomenades "moles"... d'aquí ve el nom. L'entrada és súper elegant. Les plantes i la il·luminació son perfectes. Una porxada, amb bigues de fusta i mobiliari del camp restaurat, sembla que convidin a gaudir de la primera copa de vi previ al sopar o de la última copa desprès de les postres.

El rebedor és sorprenent. Té una barreja d'estils que m'agrada. Les parets de pedra i les bovades blanques clàssiques contrasten amb el moble funcional súper modern que utilitzen per exposar els seus vins. D'aquí surten dues sales. Una sala és diàfana, més aviat gran. La divideixen en 2 en cas de que ho considerin oportú; l'altre sala és més petitona i íntima.

Son tan inquiets i creatius que no s'han conformat amb tenir un restaurant brutal. Han creat "Les Moles Events" per bodes, celebracions varies , càterings, serveis a empreses i... el que també he viscut: les Nits d'estiu, on barregen espectacle, alta gastronomia i entorn. Hi vaig anar a un concert una nit de Juliol. Es va fer a la pedrera i va ser una nit deliciosa. El menú constava de gaspatxo de fruites amb llagostins i musclos, corball, holandesa de piparres i americana de les seves espines, cabrit al forn amb bolets i lemon pie. Tot boníssim!

Tipus: cuina d'autor molt creativa. El menú degustació, que vaig tastar jo, simula una festa d'aniversari d'un nen. Res és el que sembla. Juguen a enganyar-te amb la vista, cosa que em va semblar fascinant, divertit, innovador i sorprenent.

 • Un xarop, per si de cas, no us poseu malalts (dalmy - còctel) - Jo vaig caure malalta, però de creativitat!
 • Unes gominoles:
  • Cors d'oli en estat pur disfressat de gominola - Suavitzen la boca.
  • Rollet de regalèssia - Tot canvia quan ho tastes... és tinta de calamar! Em va encantar!
  • Galeta Oreo - És una olivada amb gelat de sobrassada. Gust sorprenent. Barreja molt nova per mi.
 • Un xupa-xup - Bolets amb gelatina de tòfona... un autèntic pecat. Deliciós. Sens dubte, és un dels plats estrella.
 • Pa en tomaca i fuet - Fuet de cabra hispànica dels ports i caramel d'oli en llàgrima. Les llàgrimes em van caure a mi de lo bo que estava!
 • Espaguetis - Oli al pesto... un dels trucs de màgia del Jeroni.
 • Un ou amb patates - Puré de patata finíssim amb carbassa i pernil. Em va robar el cor!
 • Petit Suisse - Un iogurt de remolatxa molt especial.
 • Un polo de gel - Ostra del Delta amb salicòrnia i gelat de citronella. Una joia.
 • Gominoles i llepolies - Amanida amb verat, llagostins, alfàbrega, tomaca, taronja sanguina i vinagreta d'all negre.  Una mica de tot!
 • Bocata de peixet fregit - Llucet a baixa temperatura amb tomaca i aire d'oli d'oliva. Sí... un bocata es pot fer amb pa ratllat!
 • Hot Dog - Tonyina de l'Atmetlla de Mar amb romesco picant. No deixo d'al·lucinar.
 • Ravioli - Foie i garrofa. He descobert que la garrofa és dels millors espessidor... és el que té conèixer el producte de la terra i trobar les millors aplicacions. Sense dubte, un altre plat estrella.
 • Massana de fira - Porc ral d'Avinyó. No puc tancar la boca.
 • Anem a jugar a la neu - Sorbet gin-lemon. Un espectacle.
 • Sandwich de final de festa - Festa, no. Festassa.
 • Ou Kinder - No podia faltar la xocolata. Dels millors postres que he tastat.
 • Un joc, i ara... de veritat! A jugar! - Tres en ratlla. No puc competir. Són imbatibles.

Experiència gastronòmica molt diferent. Què difícil explicar amb paraules tanta creativitat junta!

Si voleu gaudir de valent, no dubteu en fer una visita amb reserva prèvia.

Vistes
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *