• Menu
  • Menu

Restaurant “Artte”


Restaurant “Artte”

Carrer Muntaner, 83C Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 4549048
E-mail: info@artte.es
Web: https://www.artte.es

Hi ha pocs locals com aquest a Barcelona. Té molt caràcter. Et captiva. T'enganxa.

Una porta de ferro i vidre separa els dos ambients. La botiga és el primer que es troba a l'entrar. De fet, l'has de creuar per arribar al restaurant; i sempre la creues amb més temps del previst... la decoració fa que estiguis una bona estona, senzillament, observant. Sostres alts amb les canalitzacions descobertes i les parets d'obra vista blanca recorden als lofts neoyorquins. Estructures de fusta impecablement quadriculades protegeixen, alhora que mostren amb orgull, la extensa varietat de tes que ofereixen (tan per ser consumits allà o per si es vol comprar). La enorme taula, il·luminada amb llums de tasses, és on s'organitzen els tallers d'introducció al món del té.

El restaurant... Perdó, el fantàstic restaurant és gran, ampli i diàfan. Columnes folrades amb rajoles blanques i negres van del sostre al terra. Quadres grans i petits, tots ells estridents, es deixen entreveure per les parets. Sofàs retros, focus moderns... estils que contrasten i que em fascina com ho convinen. La barra al fons sembla que no hi és i és just des d'allà on es controla tot. A mesura que es fa de nit, les claraboies de llum natural donen pas a les projeccions a les parets aconseguint crear diferents ambients sense que un ni se n'adoni. Passen coses i, en canvi, s'hi està tranquil i a gust. Canviant i versàtil... tal i com diuen.

No es conformen en ser botiga i restaurant; ells volen més. L'escenari que hi ha a l'esquerra es on es fan les propostes artístiques que estan permanentment a la seva agenda: concerts de música en directe, presentacions de llibres...

Vull fer menció especial a Juan Antonio Fuentes, el cap de sala. Ho viu amb passió i així ho transmet. Està per tot. No se li escapa res. Tothom està atès sense estar aclaparat. Sap "llegir" a la gent i la sap tractar segons el que necessita cada un. Gràcies per la teva professionalitat!

Tipus: ells la defineixen com "cuina viva" pel seu alt contingut en vitamines i nutrients; jo afegiria "i gratament sorprenent". Juguen amb les barreges… els hi dono les gràcies perquè m’encanta veure com enacara hi hagi gent que surt dels convencionalismes i s’atreveix a posar al mateix plat productes que mai havia vist junts.

  • Olivada amb tomàquet i alfàbrega - entrant molt encertat.
  • Tàrtar de tomàquet i dàtils, amb quinoa al coriandre i llimona verda - plat súper refrescant.
  • Crema d'alvocat amb terra de remolatxa, mini pastanagues i anxoves del cantàbric - plat que sorprèn només veure'l! Sembla un test amb les verdures plantades. La crema és finíssima. És la terra de remolatxa la que li dona el contrast, sobretot, en la textura. Les anxoves estan estratègicament distribuïdes aconseguint així no matar el gust del alvocat. Plat autèntic.
  • Pop i alvocat cuinat amb sal negre d'Himàlaia, ají i soja - un dels meus plats estrella. Mai havia provat el pop barrejat amb alvocat. Quan el van portar, em va fer por i ara... sé que tornaré per repetir-lo. La soja i la sal negre li donen la perfecció al plat. Fantàstic.
  • Verat i foie temperats amb infusió de verdures i té vermell - un altre plat estrella. Verat amb foie regat amb té??? Chapeau Carl! Impressionant la barreja i, repeteixo, m'encanta que em sorprenguin... ho heu aconseguit.
  • Melós de xai al Early Grey amb puré de moniato i tòfona negre - deliciós. Es desfà. El moniato li dona un punt dolç que el xai agraeix.
  • Pastís de xocolata, alvocat, avellanes i sirope d'agave - de nou... havíeu vist mai la xocolata i l'alvocat en un pastís? Jo no. Únic.

La carta està pensada per tots els públics. De fet, cada plat especifica si conté lactosa, gluten, etc. No marxeu sense provar algun dels seus còctels...

El lloc et fa partícip d'una obra d'art entre parets, decoració, música en viu i una carta atrevida.

"La realidad sin imaginación es la mitad de realidad".

Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *