• Menu
  • Menu

Escapada Choroní


Escapada Choroní

Accès

És la població costera de l’extrem nord de l’estat d’Aragua.

S’hi accedeix en cotxe, des de Chorros, creuant el “Parque Nacional Henri Pittier“.

La carretera està asfaltada, però és de muntanya i té moltes corbes.


Choroní
Aragua (Veneçuela)

Encantador poblet colonial que també dóna nom a la zona. Va ser la segona sorpresa agradable que em vaig endur, després del fantàstic "Parque Nacional Henri Pittier", a la meva ruta de Caracas a Puerto Colombia. Quan s'acaba el parc, van apareixent diferents poblets autòctons. L'últim, abans del bulliciós Puerto Colombia, és justament Choroní.

El poble té 400 anys d'antiguitat; va ser fundat al 1616 en ple període colonial. Les casetes de color pastel aguanten orgulloses mostrant, en silenci, que van tenir un moment de glòria i que ja no el tenen. Aquest punt decadent, per mi, li dona molt encant.

És un oasi de pau, molt poca gent al carrer i molt silenci. La major part de les cases estan tancades. Sembla un poble mig abandonat. Caminar pels interessants carrerons i intentar xerrar amb algú és la màxima aventura que un pot fer aquí.

La plaça Bolívar acull l'encantadora església de Santa Clara. Si la trobeu oberta, entreu-hi. A la mateixa plaça també hi ha la casa de Madre María de San José, que va dedicar la seva vida a cuidar al pobres de Choroní i Maracay, aconseguint ser la primera beata de Veneçuela. La casa-museu també es pot visitar.

Poblet amb casetes de colors que em va robar el cor.

 

Duració:

La visita al poble de Choroní es pot fer en poques hores.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *