• Menu
  • Menu

Escapada Mesa Verde


Escapada Mesa Verde

Accès

S’accedeix amb cotxe per carretera en bon estat.


Parc Nacional Mesa Verde
Colorado (Estats Units)

Tot i la seva indiscutible bellesa física, el que realment li dona valor al Parc Nacional "Mesa Verde" son les raons històriques i culturals.

Va ser creat al 1906 per preservar el patrimoni arqueològic de la gent de Pueblo. Inclou més de 4500 llocs arqueològics; 600 són habitatges en els penya-segats.

Com tots els parcs nacionals dels Estats Units, el parc està perfectament preparat per rebre als visitants. Les carreteres estan impecablement asfaltades amb cartells informatius per tot arreu. Tot i així, a l'entrada (on es paga l'accés) faciliten una "visitor guide" que és un petit diari amb el mapa i la informació de les diferents opcions de visita que ofereix el parc.

Mils d'hectàrees de bosc amb rutes de senderisme per tots els gustos, runes anasazis repartides pel parc que ofereixen un gran ventall de possibles visites, museus, restaurants i, fins i tot, un hotel! Hi ha de tot.

Les rutes de senderisme i/o amb bicicleta es poden fer per lliure. No cal ni ticket ni guia per poder fer-les. Hi ha tres caminets que comencen al campament Morefield i que porten a miradors panoràmics fantàstics.

Les visites a les tres runes de més prestigi (Cliff Palace, Balcony House i Long House) requereixen comprar ticket i fer-les amb guia. Els recorreguts son difícils. Donada la alta demanda de visita en temporada alta, Cliff Palace i Balcony House no es poden visitar al mateix dia. Si disposeu de temps suficient, recomano quedar-se a dormir a l'hotel que hi ha al parc i fer-les totes.

En el meu cas, vaig anar amb el temps molt just i només vaig tenir temps de visitar Spruce Tree House. No es paga ticket d'accés, cosa que fa que sigui la que té més assistència de gent. Està a un desnivell de 30 metres. S'hi accedeix, a peu, per un caminet asfaltat i d'1Km de llargada i que surt del costat mateix del Museu Arqueològic de Chapin Mesa. La visita es pot fer en una mica més d'una hora en total (entre accedir i visitar). És la casa millor conservada de tot "Mesa Verde". Tot i que em vaig poder fer una idea molt detallada, em vaig quedar amb les ganes de quedar-me un parell de dies per poder explorar bé el parc.

Visita obligada pels que estigueu per la zona. Fantàstic.

Duració:

Es pot fer lo llarg que un vulgui.
Recomano un parell de dies.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *