• Menu
  • Menu

Escapada Volcà de Santa Margarida


Escapada Volcà de Santa Margarida

Accès

Sortint de Santa Pau per la GI-524 i anat direcció a Olot, a uns 4Km es troba el pàrquing per deixar el cotxe; concretament, està al Km 8.

A partir d’aquí, tot el recorregut es fa a peu (mitja hora per trajecte).


Zona Volcànica de la Garrotxa Santa Pau
Girona (Espanya)

El volcà de Santa Margarida és un volcà apagat que està situat dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa. De fet, és un dels més importants de la regió volcànica d'Olot. Té gairebé 700 metres d'altitud i uns 420 metres de diàmetre. No oblidem que  aquesta zona volcànica és la més important de la península Ibèrica amb més de 4o volcans.

El caminet surt del mateix pàrquing i està perfectament indicat. La pujada al volcà comença amb un passeig molt agradable pel dens bosc d'alzines i roures. En pocs metres, s'ha d'agafar el camí de la dreta i seguir pujant fins Can Caselles. Aquí és des d'on es gaudeix d'una bona panoràmica del volcà Puig de la Costa i del volcà Croscat. Contiuem pel camí fins arribar al con del volcà de Santa Margarida. Per mi, és un dels més bonics i un dels més ben conservats de la zona.

Hi ha un caminet petit que porta fins el fons del cràter. La solitària ermita romànica del s.XII, que romàn orgullosa al mig del prat ocupant el fons del cràter, li dona una bellesa inigualable. Tot i que m'imagino els motius, és una gran pena que l'ermita estigui tancada al públic.

Tombeu-vos a la gespa i, senzillament, deixeu passar una estoneta sense fer res. Només observeu la bellesa i escolteu el silenci. És fantàstic.

A ser possible, intenteu anar un dia laborable. Els caps de setmana de primavera i estiu està massa ple de gent.

Pel seu fàcil accés i per la seva tranquilitat, és una escapada del tot recomenable per tothom.

Duració:

Un matí és suficient.


Nens

Sense problemes, sempre i quan caminin sols.


Animals

Sense problemes


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *