• Menu
  • Menu

Escapada Oljato – Monument Valley


Escapada Oljato – Monument Valley

Accès

L’accés, per carretera, al “Monument Valley Navajo Tribal Park” (Arizona) és indescriptible. Una de les coses més impactants que he vist mai.

Una carretera llarguíssima i molt recta que acaba amb els monuments naturals al fons fa que absolutament tothom aturi el cotxe per fer la típica foto. Pell de gallina.


Monument Valley Monument Valley Navajo Tribal Park
Arizona (Estats Units)
Telf: (435) 727-5874/ 5879/ 5870
E-mail: l_black@navajonationparks.org
Web: https://www.navajonationparks.org/htm/monumentvalley.htm

Immensa vall de la Nació Navajo que és de visita obligada per tots aquells que passeu uns dies a Arizona.

Pel nom no és massa coneguda; però el paisatge ens és molt familiar a tots (sobretot pels que ja tenim una edat i recordem les mítiques pel·lícules de l'Oeste).

Les dimensions son tan grans que hi ha una part del parc que està a Utah i  l'altre a Arizona. Jo vaig visitar la part d'Arizona. De fet, és la que visita la major part de la gent perquè és on està el "Monument Valley Navajo Tribal Park" amb el "Visitor Center" (l'entrada costa 5$) que és on faciliten el mapa del parc i informació rellevant (apart d'oferir els servis típics de restauració i banys). Sembla molt turístic, però ho recomano del tot. Quan el temps és limitat, és bo estar ben assessorat per aprofitar al màxim la visita!

Aquest gran vall té obres mestres de pedra sorrenca (molt vermellosa) que s'eleven a altures de 120 a 300 metres. El paisatge fascina, no només per la seva bellesa sinó també per les seves dimensions.

Durant centenars de milions d'anys, els materials que s'erosionaven de les muntanyes s'anaven depositant en capes de sediments, que van consolidar-se, lenta i suaument, en roques. Poc a poc, el vent i l'aigua les han anat desgastant fins revelar la meravella que és a l'actualitat.

La carretera d'accés és, senzillament, fascinant. Aturareu el cotxe per contemplar, fascinats, l'espectacle de la natura.

La visita comença al "Visitor Center" des d'on hi ha la millor vista dels mundialment famosos West Mitten Butte, East Mitten Butte i Merrick Butte. Aquí ja us estareu una bona estona, amb la boca oberta, fent mil fotos. Aleshores és el moment d'escollir entre fer la visita guiada (3 hores de duració) o per lliure. Per lliure, suposa agafar la carretera (que està perfectament indicada) i fer el recorregut amb el vostre propi cotxe. La visita guiada, en canvi, consisteix en contractar a algun operador turístic que us farà la visita narrada dins d'un 4x4 i passant per zones restringides a la resta. Jo la vaig fer per lliure. Suposo que em vaig perdre alguna cosa interessant de la seva història; però, en canvi, vaig gaudir de llibertat en el recorregut.

El circuit es fa per una carretera no asfaltada (de sorra desèrtica) de 27 kilòmetres amb vistes fantàstiques. Hi ha cartells amb indicacions a cada un dels monuments que obliguen a aturar-se constantment. Una de les coses que més em va sorprendre és l'efecte del sol i dels núvols sobre el paisatge. El joc d'ombres i l'angle del sol ens regala un escenari fascinant.

Si teniu temps i us podeu quedar a passar la nit, no dubteu en allotjar-vos al http://monumentvalleyview.com/. Jo no hi he estat; però la ubicació fa que es tinguin unes vistes immillorables!

Aneu-hi!

Duració:

Un matí ben aprofitat és suficient per veure-ho tot.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *