• Menu
  • Menu

Celler “Eccociwine”


Celler “Eccociwine”

Accès

S’accedeix per carretera en bon estat.

A la carretera de Sant Martí Vell a Madremanyà, s’ha d’agafar el trencall que hi posa “Mont-Rodó”.


Ctra. de Bordils a Madremanya Km. 4,2 Sant Martí Vell
Girona (Espanya)
Telf: +34 616 863 209
E-mail: info@eccociwine.com
Web: https://www.eccociwine.com/

De la mà de la Jimena de "La Riera" de Sant Martí Vell vaig arribar a aquesta joia estudiadament camuflada. Utilitzo aquest adjectiu per intentar plasmar l'enorme respecte que guarda amb l'entorn. Aquest celler és un exemple perfecte d'integració amb la natura: les vinyes es distribueixen per sobre d'un antic volcà i el celler està sota terra, aconseguint que ni es vegi. Només queda visible la masia original. Són conscients de que estan a un EIN (Espai d'Interès Natural) a les Gavarres i ho han respectat. Fantàstic!

El Lluis Marquina m'explica, amb una passió envejable, tots i cada un dels processos.

Comencem la visita a les vinyes. Ocupen tretze hectàrees que gaudeixen de cert aïllament respecte altres cultius gràcies a que estan envoltades de bosc. Aquí és produeix tot el raïm que utilitzen per l'el·laboració del vi, garantint que en cap cas es proveeixen de raïms d'altres vinyes. Aquest és un dels motius d'orgull de la direcció ja que, com sabem, cada dia es valora més el producte autòcton. El Lluís m'explica que utilitzen mètodes de cultiu sostenibles per assegurar el màxim respecte pel medi ambient, aconseguint ser el primer el·laborador d'Espanya amb el certificat de ceroCO2.

La part del celler és una altra història. És un contrast estètic brutal; fora hi ha natura i història; dins hi ha modernitat extrema. Maquinaria d'última tecnologia i tancs d'acer per la fermentació son l'avantsala dels barrils que produiran una col·lecció de vins artesanals molt arrelats al territori.

És aleshores quan Paolo ens mostra les sales que utilitzen pels tasts de vins. N'hi ha una a l'interior i una altre a una porxada súper agradable. És en aquest moment quan explica que organitzen esdeveniments personalitzats a les necessitats de cada client; com, per exemple, dinars camperols entre les vinyes servits pels restaurants de la zona.

Un descobriment únic.

 

Duració:

En un matí es pot fer la visita a les vinyes, al celler i gaudir del tast de vins.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *