• Menu
  • Menu

Restaurant “Perelló”


Restaurant “Perelló”

Mercat del Ninot, parada 18-20. Carrer de Mallorca, 135 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 454 32 20
E-mail: info@perello1898.com
Web: https://bacallaperello.com/

Em fascina l'ambient del mercat. Gent amunt i avall bellugant-se amb agilitat, transportant productes que minuts més tard col·loquen amb la màxima delicadesa a les seves parades per cridar l'atenció del client. Estaria hores només observant...

Però el que realment t'absorbeix només entrar al "Mercat del Ninot", allò que fa que no vegis res més, és la bacallaneria cantonera que transpira història. Neta, polida, clàssica i moderna alhora. Ho té tot.

La major part de la parada és per la venta de productes. Des de 1898 que treballen el bacallà salvatge de forma tradicional. Tot i que ofereixen altres productes, el bacallà és el que ha marcat la seva història. Deixen cada peça en remull durant set dies i desprès el dessalen lenta i progressivament i el tallen a mida per cada un dels clients. Segueixen el procediment artesà; igual que pels seitons o les anxoves que els netegen peça a peça. Tenen molt bon producte exposat de forma impecable.

El negoci ha passat de pares a fills; essent aquests últims els que han donat un gir a la història del "Perelló". Ells han estat els que han aconseguit donar continuïtat al recorregut dels predecessors afegint un tret diferencial que fins aleshores no oferien: la barra de degustació. Aplaudeixo enèrgicament al Ricard Perelló i al seu germà qui, sense trepitjar la feina dels pares, l'han complementat impecablement.

Al Maig del 2015 es van atrevir amb aquesta nova aventura: obrir la primera barra degustació a una bacallaneria. Ho van fer de la ma de la xef Guada Reig a qui li van deixar jugar el seu partit lliurement i el va guanyar amb golejada. Senzilla, gens estrident, explica els plats amb delicadesa i passió però sense posar-se gaires medalles. És atrevida, li agrada jugar amb les combinacions i se'n surt fantàsticament!

Tipus: cuina bacallanera delicada.

  • Pell de bacallà fregida - res a dir. Proveu-la i punt!
  • Escopinyes amb llima, coriandre i ceba - presentats de forma molt innovadora dins de la llima! És una mostra clara de que encara ens poden sorprendre al demanar escopinyes. El coriandre estava en la mesura justa per no anul·lar el gust de les escopinyes.
  • Daus de salmó fumat amb iogurt grec, mel i tòfona - deliciós i sorprenent alhora. Un dels plats estrella. Espectacular barreja de gustos.
  • Ceviche - n'he provat pocs com aquest.
  • Brandada de bacallà amb oli de tòfona - servit amb cassoleta de fang. Gustosíssim. Un altre dels plats estrella.
  • Truita de bacallà - un altre clàssic que tampoc hi podia faltar. Però... a la truita hi ha una petita sorpresa que li dona un toc diferencial respecte la resta de truites de bacallà. Secret que no desvetllaré.
  • Pop amb patata al morter - el pop al seu punt i la patata impecablement tractada.
  • De postre, una interpretació del clàssic pa amb xocolata i oli i sal - per repetir!

Fantàstica barra amb tapes clàssiques reinventades basades amb molt bon producte!

Gràcies Lluisa de "Baco y Boca" per ajudar-me a conèixer aquest raconet de Barcelona.

 

Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *