• Menu
  • Menu

Escapada Grand Canyon


Escapada Grand Canyon

Accès

S’accedeix per carretera en bon estat.


Grand Canyon National Park
Arizona (Estats Units)
Telf: (+1) 928-638-7888
Web: https://www.nps.gov/grca/index.htm

Sé que és un destí molt conegut i freqüentat alhora i que potser s'allunya una miqueta del concepte de "raconet"; però em sento amb la "obligació" de parlar-ne. És una meravella de la natura tan impressionant que deixa sense respiració.

Hi ha dues vores: la south rim i la north rim. El road trip que vaig fer pels Estats Units em va brindar la oportunitat d'entrar per la del sud i poder veure-la per terra i per aire:

  • Per aire: el Grand Canyon és tan immens que no es pot deixar passar la oportunitat de veure la seva magnitud des de l'aire. És quasi una obligació sobrevolar-lo per veure'l des d'una altre perspectiva. Jo vaig contractar el vol abans d'arribar a Arizona amb la companyia Papillon, doncs en temporada alta estan molt sol·licitats i és millor no córrer cap risc. L'heliport ("Grand Canyon National Park Airport") està ubicat a la mateixa carretera que porta al "Grand Canyon Visitors Center" (per la "South Entrance Station"). Ofereixen diferents tipus de vol. Em vaig decidir pel "North Canyon Tour", d'aquesta manera podia veure la vora nord per aire i la vora sud per terra. Són 25-30 minuts fascinants. Es comença volant el "Kaibab National Forest" per trobar-te, de sobte, a la part més profunda i més ample del Grand Canyon. Son quasi 18 km d'ample per 1,6Km de profunditat que no deixen indiferent a tot aquell que el veu per primera vegada. Impressionant.
  • Per terra: accedir per la "South Entrance Station" i demaneu el mapa i el diari del parc al "Grand Canyon Visitors Center". Hi ha una carretera ("Desert View Drive") que voreja tot el Canyon amb diferents miradors perfectament indicats. Es pot fer amb el vehicle propi o agafant un shuttle bus gratuït. Jo ho vaig fer amb el cotxe per aconseguir més llibertat a l'hora de moure'm. Son 40Km de recorregut fantàstic que permeten veure el Grand Canyon amb la calma que es mereix.

Els que tingueu més temps del que vaig tenir jo, recomano passar-hi una setmaneta sencera per tal de poder fer sortides de trekking, sortides amb mules (13 mesos de llista d'espera), ràfting pel riu Colorado i inclús allotjar-vos al mateix Canyon (http://www.grandcanyonlodges.com/ o http://www.azluxtours.com/)!

Al diari del parc hi ha informació súper valuosa, com ara les sortides amb guia per les diferents zones, la duració i el punt de trobada. Està tot molt preparat pel turisme respectant bastant l'autenticitat de tot plegat.

No puc dir res més que: ANEU-HI. El Grand Canyon s'ha de veure, al menys, un cop a la vida.

Una altre opció molt recomanable és allotjar-se a Las Vegas i fer l'excursió d'un dia sencer cap al Grand Canyon.

Duració:

Al park s'hi pot estar el temps que un vulgui.
Recomano passar-hi una setmana per poder viure'l bé.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *