• Menu
  • Menu

Hotel “Themonies”


Hotel “Themonies”

Accès

Si disposeu de vehicle propi (cosa que recomano), a l’hotel tenen espais que utilitzen de pàrquing. Sino, només 10 minuts caminant separen l’hotel de Chora.


Folegandros Hora, 84011 Folegandros
Illes Cíclades (Grècia)
Telf: + 30 22860 41517
E-mail: info@themonies.gr
Web: https://www.themonies.gr/

Impossible no començar parlant de Mirka i Aggelos... son d'aquelles persones que fan agradable cada mili-segon de la teva estada. Sempre estan pendents de tot. Per mi, conèixer-los va marcar un punt d'inflexió en la meva particular relació amb Folegandros. Clarament, hi ha un abans i un després. Els seus consells em van permetre conèixer l'essència de la illa, em van ajudar a formar-ne part (encara que fos per pocs dies) i van fer que l'acabés estimant fins al punt de voler tornar-hi!

Mai sabran lo bonic que va ser per mi poder compartir aquella nit a Chora amb ells. Vàrem començar sopant a un jardinet amagat als turistes. Menjàvem cuina tradicional grega i filosofàvem sobre temes profunds mentre sonava el "Solo" d'Stelios Zafeiriou. Va ser un moment especial amb la Mirka. I... acabar la nit a la plaça principal de Chora prenent  Ouzo dempeus amb l'Aggelos... no té preu!

Una de les primeres coses que m'expliquen és que, a Folegandros, "Themonies" és una antiga paraula grega que vol dir "recollir" i és així com s'anomenaven a les granges antigament.

La construcció, tot i que està completament reformada, respecta la tradició arquitectònica de la illa. Han honrat al màxim possible el medi que els envolta, aconseguint quedar completament integrat. És un complex de pedra del segle XIX amb diversos espais on gaudir de diferents moments. Molts d'ells estan mirant cap a l'església de Panagia i Chora. Creieu-me que val la pena veure com marxa el sol contemplant la muntanya mentre escolteu el silenci tombats al chill-out.

Hi ha dues parts ben diferenciades: l'antiga i la nova. Vaig tenir la sort d'allotjar-me a la part antiga (i dic "sort" perquè a mi m'encanta tot allò que té història; no perquè hi hagi diferències de qualitat). Hi ha 5 residències diferents, cadascuna amb el seu caràcter i disseny propis, però totes amb el màxim de comoditats possible per satisfer als viatgers més exigents. Les 5 estan a la villa central on també hi ha la fantàstica recepció, la terrassa amb vistes meravelloses, el chill-out i les sales d'estar interiors. Les tres construccions noves estan una mica més apartades.

La meva habitació, la "Triferi", és una suite de 39 m2 a on el llit és un futó al terra enlairat respecte la resta d'estància. Hi ha una saleta i una petita cuina al costat de la terrassa privada amb vistes a Panagia i Chora. És de molt fàcil accés i està molt a prop de la terrassa on es serveixen els esmorzars.

Els esmorzars mereixen menció apart. He de dir que em va ser impossible aconseguir la recepta de la truita que fa meravellosament la Mirka. No els hi perdonaré mai... ;-) Tot. Absolutament tot és boníssim: el suc, el gofra, el iogurt, la fruita, el pa de pessic i la melmelada d'el·laboració pròpia (seguint la recepta de l'avia de la Mirka). De debò, no tingueu pressa per gaudir d'aquest moment.

"Themonies" té ànima pròpia.

Vistes

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *