• Menu
  • Menu

Restaurant “Point a”


Restaurant “Point a”

Accès

Està molt ben ubicat i és de molt fàcil accés.


4 Rovertou Galli str. Acropolis
Atenes (Grècia)
Telf: +30 2109236832
E-mail: pointa@herodion.gr
Web: https://www.acropolispoint.com/

És una obligació sopar al "Point a" abans de marxar d'Atenes. Jo ho vaig fer l'últim dia i penso que va ser una elecció fantàstica!

Us intentaré convèncer escrivint un post que, segurament, no reflectirà ni la meitat del que realment és; però ho intentaré.

Quan vaig pujar a la terrassa (5è pis del "Herodion Hotel"), començava a baixar el sol. Les llums s'acabaven d'engegar, hi havia poca gent, molta tranquil·litat i Atenes finalitzava la trepidant jornada laboral als nostres peus. La terrassa és molt elegant. Hi ha diferents ambients: una barra amb tamborets alts per prendre alguna cosa gaudint de bones vistes, gandules amb tauletes baixes per poder estar més relaxat i taules amb tamborets alts per poder picar alguna cosa. Diferents espais per satisfer les diferents necessitats dels clients.

Però... evidentment, les taules del restaurant estan a la zona que gaudeix de les millors vistes al majestuós i imponent Parthenon, que està a poc més de 200 metres de distància. Res molesta a la vista, perquè totes les construccions que hi ha pel mig son més baixes. Vaig sentir que s'aturava el mon. Estàvem el Parthenon i jo cara a cara. Silenci. Escenari idíl·lic. Vaig tenir la necessitat d'estar una estona només mirant.

Una mica més a la dreta, a menys de 100 metres, el "New Acropolis Museum" es deixa veure amb un caire completament diferent. Estructura rectangular de vidre que deixa entreveure les meravelles que s'exposen dins. Modernitat versus història. Tot junt però separat alhora. Fantàstic!

No em vull oblidar de mencionar a la Maria; que és, en part, responsable de la perfecció de tot plegat. Li apassiona el que fa. Viu cada segon del servei gaudint-lo al màxim i fent gaudir als clients.

Katia... persona molt inquieta. És l'alma matter de l'hotel i del restaurant. El cap li va a mil. Té les coses molt clares, sap el que vol i com ho vol... des del detall més tonto fins a l'enfocament del negoci. I tot plegat amb una senzillesa i humilitat fantàstiques.

Tipus: cuina grega d'autor. Presentació impecable. Vaig tenir la oportunitat de menjar:

  • "Gemista": vegetals amb crema de feta - presentació sorprenent. Penso que és una reinterpretació moderna del plat típic grec del mateix nom.
  • "Loukumades" (típiques pastes dolces gregues) amb manuri (formatge grec amb denominació d'origen) i crema de formatge de Elassona, mel i llavors de sèsam - deliciós! Un dels meus plats estrella. Barreja de gustos fascinant.
  • "Mackerel" (verat) tàrtar amb bergamota (cítric) i oli d'oliva - plat súper gustós i amb contrastos molt sorprenents. Mai havia menjat un tàrtar de verat... recomano provar-lo!
  • "Mykonian salad": amanida amb alvocat, cogombre, Kopanisti (formatge salat i picant amb denominació d'origen protegida) de l'illa de Mykonos, louza (pernil de Mykonos) i tomàquets cherry - aquest plat és una mostra evident de la propera relació que té la Katia amb la illa de Mykonos. És el seu homenatge. La presentació deixa fora de joc. És un bol on tot va dins i a sobre (horitzontalment i tapant el contingut) hi ha un pa torrat que trenquen amb un morter! Plat molt refrescant.
  • "King fish" amb flors de carbassó i salsa d'ous de peixos papallona - verat  servit amb flors de carbassó (que s'utilitza sovint a plats tradicionals grecs). Plat igual d'elegant que de gustós. Salsa molt fina que complementa perfecte amb el verat. Un altre dels meus plats estrella.
  • "Black lemon" - bona manera d'acabar la nit! Refrescant i amb xocolata... millor impossible!

Com diuen ells mateixos: COOL DRINKS, ECLECTIC MENU AND STUNNING VIEW. Res a afegir. Tal qual.

"More than a restaurant..."

Vistes
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *