• Menu
  • Menu

Escapada Volcà del Croscat


Escapada Volcà del Croscat

Accès

Sortint de Santa Pau per la GI-524 i anat direcció a Olot, a uns 4Km es troba el càmping ecològic “Lava”. Està just al Km. 7 de la GI-524.

Allí mateix podeu deixar el cotxe i agafar el trenet que fa el recorregut del volcà del Croscat. Els tickets es compren al punt d’informació (9€ adults i 5€ els nens).

També s’hi pot accedir a peu i fer la ruta per lliure.


Zona Volcànica de la Garrotxa Santa Pau
Girona (Espanya)
Telf: 972 680 358
E-mail: reserves@activitatsgarrotxa.com
Web: https://www.activitatsgarrotxa.com/activitats-garrotxa-carrilet-trenet/

Vull començar aquest post amb una curiositat: el volcà del Croscat és un dels responsables del gran canvi que va patir la zona dels Aiguamoixos de la Moixina; de fet, l'àrea de protecció especial del "Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa" estava sempre amarada d'aigua fins que es va assecar per les emanacions de la lava d'aquest volcà.

És la zona volcànica més important de la península Ibèrica amb més de 40 volcans que van entrar en erupció fa més de 350.000 anys. Diuen que la última erupció va ser, justament d'aquest volcà, ara fa 11.000 anys.

Els experts diuen que el Croscat és un dels més espectaculars de tot el Parc. "Gràcies" a la intervenció de l'home, que va explotar les grederes durant anys, hem pogut veure el seu interior: diferents capes de materials volcànics amb una gamma de vermells fascinant! És el volcà més alt i jove de la península amb 160 metres d'alçada i un diàmetre de base de 800 metres. El cràter te forma de ferradura. Va tenir tres fases eruptives: la primera va acumular les escòries al centre, a la segona es va construir el con i la tercera va emetre lava durant sis kilòmetres. És justament sobre aquest mar de lava que hi ha La Fageda d'en Jordà.

Tot i que el recorregut es pot fer a peu i per lliure; fer-lo amb el trenet és molt còmode i divertit (sobretot pels nens). També és una bona opció en dies de pluja i per portar a visites d'altres països, doncs les explicacions es fan en diferents idiomes que ajuden a entendre la història del volcà i de la zona.

El trenet és una reproducció de l'antic tren que anava d'Olot a Girona. Son diferents vagons, tots tancats però amb finestres que es poden obrir. Fa una ruta panoràmica de quatre volcans (Martinyà, Pomareda, Torn i Croscat) amb punt d'aturada i explicació al peu del volcà del Croscat.

Escapada molt fàcil i enriquidora per conèixer la història de part de la nostra terra.

 

Duració:

El recorregut (amb aturada i explicació inclosa) dura una hora.
Aneu amb compte perquè els horaris varien depenent de la època de l'any.


Nens

És una escapada perfecte per nens.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *