• Menu
 • Menu

Restaurant “Buidasacs” – Tancat


Restaurant “Buidasacs” – Tancat

Accès

El Vilet és molt petitó i el restaurant és molt fàcil de trobar.

La mateixa carretera hi porta.

Està a la mini plaça del poble.


Carrer Major, 2 El Vilet
Lleida (Espanya)
Telf: 973 330 521
Web: https://buidasacs.net/

TANCAT

El "Buidasacs" és especial.

Ja sabeu que, quan descobreixo un raconet, no només em fixo en la gastronomia, les instal·lacions i l'entorn. M'encanta conèixer les persones i la història que hi ha al darrera del projecte. La Imma i el Xavier van aconseguir que estigués una bona estona de xerrera amb ells desprès del fantàstic dinar. Saben el que volen i també saben com ho volen. Vàrem tenir una conversa força profunda on les dues paraules que més van sortir van ser "equip" i "valors". La Diana, la Elena i la Natalia son l'equip al que tant van mencionar. Dels valors només diré que, si no fos perquè jo tenia pressa, encara estaria allà amb ells!

El restaurant és l'antiga casa pairal de la família. Tot i que està completament reformada, han respectat els diferents ambients i la construcció original. La casa és molt bonica; però he de dir que la porxada del pis de dalt em va robar la mirada en més d'una ocasió.

El jardí té un encant especial. El sostre de bruc li dona tal caliu que et provoca quedar-t'hi. S'hi està a gust. Hi ha dues taules: una molt llarga i l'altre petita. La barra del fons amb la barbacoa potser ajuden a que aquesta sigui la part més informal. Aquí és on serveixen els vermuts i tapes delicades.

Dins hi ha dues sales obertes i comunicades. Parets de pedra que contrasten amb les llums d'aranya (o de llàgrimes) més aviat clàssiques. Mobles antics amb cadires modernes. Taules de planxar que son objectes de decoració. Antigues portes de vidre exposades a la paret amb llums vermelles. Contrastos que fascinen!

Hi ha dues taules amb finestra. Una dóna al pati i l'altre dóna a la carretera d'accés al poble. Jo vaig estar en aquesta última.

Tipus: cuina d'autor creativa amb producte de temporada. Hi ha menú degustació i carta. No vull oblidar-me de l'or líquid (oli d'oliva verge extra ecològic de primera premsada) amb el que vaig començar el dinar. Molt intens i tremendament gustós. Vaig tenir la oportunitat de provar el menú degustació:

 • Snacks de formatge emmental amb taronja amarga - és molt curiós com el Xavier aconsegueix que la taronja no anul·li el gust del formatge. Bona barreja!
 • Sushi - què poc m'esperava un sushi a la comarca de l'Urgell... em va sorprendre molt gratament. Boníssim.
 • Gamba blanca de Tarragona - servida com ho fan allà: arrebossada i fregida amb pell.
 • Amanida de figues amb croqueta d'albergínia i parmesà - un dels meus plats estrella. Brutal! En un mateix plat, ha barrejat tres productes que son una perdició (per mi). La croqueta d'albergínia encaixa perfecte amb el parmesà i la figa li dona el toc refrescant. Genial!
 • Foie arrebossat amb taronja caramel·litzada, pinyons i crema de carbassa - d'aquest plat només puc dir: PROVEU-HO! Sé que tornaré fins El Vilet només per repetir-lo. És una autèntica delícia. Mai havia vist el foie barrejat amb carbassa... perfecte!
 • Follet de botifarra amb poma - plat molt elegant. Tot i que la estrella és la botifarra, penso que la poma té un paper molt important en aquest plat.
 • Calamar de platja a l'arròs negre - gustosíssim. Un altre dels meus plats estrella.
 • Melós de vedella - es desfà a la boca.
 • Triangle de carbassa amb crema de maracuya - postre sensacional.
 • Esponja d'ametlla amb xocolata blanca amb teràpia de gerds - joc visual que simula una esponja amb sabó. L'esponja té una textura fantàstica.

Benvinguts a la República Independent del Buidasacs on s'ha d'apagar el mòbil, no s'ha de mirar el rellotge ni patir pel cotxe i... s'ha de viure i deixar viure. Genial!

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *