• Menu
  • Menu

Blogtrip Sant Cugat del Vallès


Blogtrip Sant Cugat del Vallès

Accès

S’accedeix per carretera o amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.


Plaça d'Octavià Sant Cugat del Vallès
Barcelona (Espanya)
Web: https://www.santcugat.cat/

Va ser una sorpresa que la Olga Villacampa de "Noema Consulting" em convidés a un blogtrip per Sant Cugat del Vallès.

Sóc nascuda al Vallès Occidental i hi he viscut durant quasi 30 anys, me'l conec força. El primer que vaig pensar va ser: què em vol ensenyar a mi de Sant Cugat que no coneixi ja? Però... llegint amb deteniment el pla que em va facilitar ella mateixa, va aconseguir picar-me la curiositat. Monjos benedictins i Marilyn Monroe, Marilyn Monroe i monjos benedictins... les dues coses em feien ballar el cap. Què podien tenir a veure ambdues amb Sant Cugat? La Olga va tenir molt ganxo fent la proposta i així li vaig fer saber. Ja m'havia guanyat abans de començar!

La segona sorpresa va ser quan em va enviar la llista dels bloggers assistents. El nivell era força alt. Ara que està tan de moda mesurar la nostra feina per followers o likes... jo era una formigueta al grup convidat. Em va fer molta il·lusió fer un blogtrip amb:

Segur que durant el dia gaudiríem de moltes xerrades interessants i experiències viscudes!

La trobada va ser matinera. Ben aviat d'un matí de dissabte estàvem tots a la plaça de l'estació dels catalans escoltant les instruccions del Jordi de "Vaic" per poder treure el màxim profit de les bicicletes elèctriques que ens acompanyarien durant tot el dia. No les havia provat mai i va ser tot un descobriment. Fàcils d'utilitzar i com ajuden! Vídeo 1

Després de rodar pocs minuts, vàrem fer la primera parada al "Mercat Vell". Els que som afeccionats a la gastronomia, coneixem l'activitat d'aquest petit i nou mercat gastronòmic que està intentant fer-se un lloc com a espai gourmet. El Dani del forn "Bonaparte" ens va fer un taller de pa on vàrem poder veure tot el procés d'el·laboració i ens va permetre gaudir d'un esmorzar fantàstic. He de dir que no em vaig poder resistir al croissant de mantega (finalista a millor croissant de mantega artesà del 2015) i afirmo rotundament que és una perdició. També vàrem tenir el plaer de xerrar amb la Montse (motor propulsor del mercat) que, personalment, em va encantar. És un exemple clar de que les passions es tiren sempre endavant. Han deixat l'edifici modernista i centenari impecablement restaurat mantenint l'encant i la originalitat de sempre i, a sobre, amb més vida! Chapeau! Vídeo 2

Molt a propet, hi ha el famós i imponent Monestir. Tots l'hem vist i tots l'hem viscut, tant per dins com per fora; però... mai ningú m'havia explicat la seva història. Com a punt negatiu, he de dir que no sóc molt fan de les visites teatralitzades (i aquesta ho és); però, en canvi, també he de dir que mai havia vist els nens tan atentes a una explicació d'història. Fundat al segle IX, és un dels màxims exponents de l'art medieval a Catalunya. La visita de l'església és una obligació però el que també és un pecat és marxar sense veure el seu claustre (una de les joies romàniques més importants d'Europa). 144 capitells tots diferents i tots amb el seu significat... brutal!

La següent aturada és tan imprevisible que estic segura que inclús molts santcugatencs la desconeixen. Tots hem passat pel "Cal Gerrer" caminant, però quants hi heu entrat? És un raconet únic i autèntic que s'ha de veure. Sabíeu que dins hi ha la única exposició permanent de la Marilyn Monroe i la biblioteca més complerta d'ella de tot el món? El museu té tres espais expositors, un d'ells dedicat exclusivament a l'artista. La visita la fa el Frederic Cabanas, que és col·leccionista, estudiós de Marilyn Monroe i president de la Fundació Cabanes. És fascinant escoltar-lo... admiració i devoció és el que sent per ella. Explica anècdotes realment curioses. No es pot marxar sense visitar el terrat... es gaudeix d'unes vistes immillorables del Monestir.

La última visita era previsible. No podíem passar un dia a Sant Cugat sense trepitjar el fascinant espai de Mercantic. En sóc fan des de sempre; però he de dir que el coneixia a mitges. Mercantic no només es un conjunt de botigues d'antiguitats i objectes curiosos. Mercantic és molt més. És un centre cultural, artístic i gastronòmic. Vàrem viure el concert-vermut de "El Siglo" Vídeo 3, vàrem donar una volta amb l'Anna que ens va ajudar a conèixer bé el projecte que hi ha al darrera i finalment vàrem gaudir la cloenda del dia amb un fantàstic àpat a "Can Gula".

Em creia que coneixia Sant Cugat... Gràcies Olga Villacampa de "Noema Consulting" i Marta de Castro de l'Ajuntament de Sant Cugat per fer-me creure, una vegada més, que el més proper també ens pot sorprendre!

Duració:

En un dia es pot visitar tot el descrit al post.
En cas de que es vulgui aprofondir sobre alguna de les visites, caldrà més temps.


Nens

Sense problemes. És perfecte per ells.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *