• Menu
  • Menu

Escapada caminet del riu Fluvià i visita al pont d'Esponellà - creu Martís


Escapada caminet del riu Fluvià i visita al pont d'Esponellà - creu Martís

Accès

A la C-66 que va de Girona a Olot, anant en aquesta direcció, just passat Serinyà (al Km. 54) hi ha un cartell a mà dreta que indica "Camí d'Esponella / La Central". Aquí comença el caminet.


Esponellà
Girona (Espanya)

Buscava una escapada fàcil (anàvem un grup amb un bebè), que es poguès fer en cotxe, amb bones vistes, al mig de la natura i al Pla de l'Estany... voilá... aquesta opció va ser perfecte.

El caminet no està asfaltat, però és molt còmode per fer-lo amb cotxe; tot i que també es pot recórrer a peu o amb bicicleta.

És un recorregut de 4 Km molt interessant tant des del punt de vista mediambiental com per l’aprofitament dels recursos energètics. A un costat, hi ha boscos de pins i alzines; a l'altre, el riu Fluvià. És súper agradable i incita, en molts moments, a aturar-se per gaudir de les vistes i dels sorolls de les aus.

El camí és conegut popularment com el "Camí de les Rescloses". N'hi ha tres.

La primera està en funcionament des de 1935. Al costat mateix hi ha l'edifici de la central hidroelèctrica i l'habitatge de la família que se'n fa càrrec.

En breu, s'arriba a la reserva natural de fauna salvatge "l'Illa del Fluvià" que està ubicada a la resclosa del mig (la segona) i a on es pot gaudir gran varietat d'aus aquàtiques. Son 65 Ha de molta tranquil·litat que fan que sigui una zona de gran interès ecològic i un dels principals indrets de nidificació d'ocells aquàtics de la comarca.

Un forat a la roca de l'altre costat del riu em crida la curiositat. És una balma on hi ha l'ermita de Sant Miquel de la Roca! Em queda pendent tornar per pujar-hi a peu... segur que val la pena la visita!

En res, ja s'arriba a Esponellà. No vaig ser capaç de trobar cap indicació del pont romà i la creu Martís i quan vaig preguntar a la gent local m'indicaven cap al pont modern. Tingueu paciència i pregunteu fins que trobeu algú que us ho indiqui.

La descripció tècnica diu que es tracta d'un pont de pedra del segle XV que travessa la riera que surt de l'estany d'Esponellà i les basses de Martís, però he de dir que no travessa cap riera. Està tot sec. Tot i així té un encant especial. Està format per un arc de punt rodó i dos passos d'aigua de secció quadrada simètrics a cada banda de la volta. A la banda nord de la riera hi ha la creu de Martís (el terme).

És una escapada molt fàcil i perfecte per fer amb nens.

NOTA: he marcat al mapa la població d'Esponellà perquè és on s'acaba el recorregut i on hi ha la creu; però aneu amb compte que el camí comença a Serinyà!

Duració:

L'escapada es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *