• Menu
  • Menu

Escapada Lower Antelope Canyon


Escapada Lower Antelope Canyon

Accès

S’accedeix per carretera en bon estat fins al mateix pàrquing.

Des del pàrquing fins el canó es va a peu. El trajecte és d’uns 5 minuts.


Lower Antelope Canyon
Arizona (Estats Units)
Telf: (928) 606-2168
Web: https://www.lowerantelope.com

És un dels parcs nacionals que més em va agradar d'Arizona, o inclús del que he vist dels Estats Units i ni estava mencionat al llibre guia que em vaig comprar. Una vegada més, estic infinitament agraïda a la informació i/o documentació que hi ha a internet. Sempre m'ajuda a descobrir raconets propers a les rutes que em marco inicialment.

Tots hem vist fotos d'Antelope Canyon perquè son utilitzades de fons de pantalla a molts ordinadors; però us asseguro que ser-hi dins és indescriptible. És una de les meravelles de la natura més boniques que he vist mai.

Hi ha dos canons: l'Upper i el Lower. L'Upper està més lluny del pàrquing, s'hi accedeix amb un 4x4 i la visita és més llarga i costosa. Jo vaig visitar el Lower. Al centre de visitants em van explicar que la única diferència entre ambdós era la profunditat del canó, cosa que marcava la longitud del raig de sol a l'interior.

El Lower és més econòmic i més ràpid de visitar. L'entrada té un cost de 20$ que inclou la visita guiada i la taxa d'accés al parc. Les visites son de 08:00h a 17:00h (tots els dies) amb sortides cada 20 minuts. Els grups son de 15 persones; mai estareu sols. Les sortides es fan des del mateix pàrquing. El terreny és pla i molt arenós. Per molt que es busqui el canó, ni es veu ni s'intueix. Costa trobar l'objectiu de la visita; fins que arriba un moment en el que una escletxa al terra deixa entreveure que el canó està sota els peus.

És necessari portar calçat adequat, aigua i algun barret. Les escales d'accés son verticals i la part de dins és rocosa i arenosa. S'ha d'estar molt atent a les indicacions del guia doncs hi ha espais força estrets i cal anar amb compte amb les alçades de les roques per evitar cops al cap.

El canó s'ha creat durant cents d'anys per la força del vent i de l'aigua que ha anat esculpint a les roques fins aconseguir les formes que veiem a dia d'avui. Dins, les vistes canvien constantment depenent de la hora i de la lluminositat del dia. Els raigs de sol que entren per les escletxes són els responsables de l'escenari que es crea dins. Recomano ser-hi dins quan el sol està més vertical. En el meu cas, hi vaig anar un dia d'estiu a les 12h i va ser immillorable. Vaig poder gaudir d'uns colors espectaculars i d'ones naturals espectacularment perfilades a les roques.

És tan meravellós el que es veu que manca temps per fer fotos i es té la sensació de que el ritme del grup és massa ràpid. En aquests casos, els que sigueu molt afeccionats a la fotografia, informar-vos que hi ha un tour fotogràfic (50$) que permet accedir amb trípode i estar-hi llarga estona (2h).

Hi ha una dita que diu que cap viatge al sud-oest està completat sense visitar "Antelope Canyon" i cap visita a "Antelope Canyon" és completa sense càmara.

El cor d'Arizona i l'ànima de la Nació navajo. "Spiral Roch Arches". Majestuós i inoblidable.

Duració:

La visita dura 1 hora.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *