• Menu
  • Menu

Escapada Casa Terrades o Casa de les Punxes


Escapada Casa Terrades o Casa de les Punxes

Av. Diagonal, 420 Barcelona
Barcelona (Espanya)

Tots sabem que és un dels reclams turístics més importants de Barcelona; de fet, és un dels edificis més fotografiats de la ciutat. Però el que molts no saben és que a l'estiu del 2016 es van obrir les portes al públic, per primera vegada a la història, permetent així l'accés a l'interior. És justament per això que us en vull parlar.

Bartomeu Terradas va ser un reconegut industrial tèxtil casat amb la sabadellenca Àngela Brutau amb qui va tenir quatre fills: Rosa, Bartomeu, Josefa i Ángela. Va ser el fill qui va encarregar a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch una casa per cada una de les seves germanes en un mateix edifici. El terreny tenia forma irregular amb sis cantonades que coincidien amb les interseccions dels tres carrers i que es van coronar amb sis torres punxegudes que donen el nom popular de la "Casa de les Punxes".

El disseny de l'edifici s'inspira en el castell de Neuschwanstein a Baviera (Alemanya). La façana principal es va ubicar a la l'Avinguda Diagonal i de cara a Passeig de Gràcia. Aquesta era la millor manera que tenia la família Terradas per mostrar la seva sumptuositat i, per tant, el seu estatus social (tal i com feien totes les famílies burgeses a la ciutat comtal).

Aquest espectacular edifici és un dels més emblemàtics de Barcelona i al 1975 va ser declarat monument històric nacional.

Actualment és de propietat privada. Des d'agost del 2016, la "Casa Terradas o Casa de les Punxes" es pot visitar gràcies a les obres de rehabilitació a l’interior d’una de les cases.

Recomano fer la visita guiada, durant la qual s'explica la història de la casa i de la família i a on us faran fixar-vos en detalls de la façana que potser no havíeu vist mai. Ajuda a entendre molts dels simbolismes que s'observen des de fora: obsessió per la naturalesa, distintius de cadascuna de les propietàries (àngels, roses, inicials...), trencament de tradició arquitectònica amb la utilització del ferro, etc.

Durant la visita també es puja al terrat. És un espai diàfan amb una superfície de més de 600 m2, on als laterals hi ha les torres. La torre més gran, situada a la cantonada de l’avinguda Diagonal amb el carrer Rosselló, té tres nivells i ofereix una vista privilegiada de la ciutat. Estigueu ben atents perquè tot sovint hi organitzen esdeveniments. 

Vaig sortir de la visita encantada perquè em va permetre conèixer una mica millor la història de la burgesia de la meva ciutat (la major impulsora del modernisme català). Sincerament, arribar a casa i demanar-me un delivery amb una hamburguesa em va ajudar a posar el peus al terra! Contrast de realitats!

Duració:

Es necessiten tres hores per fer la visita guiada i les visites al terrat i a la casa per lliure.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies