• Menu
  • Menu

Escapada French Quarter – New Orleans


Escapada French Quarter – New Orleans

Accès

Google Maps

S’ha de visitar a peu per no perdre’s ni un detall.


New Orleans
Louisiana (Estats Units)

Imagino que New Orleans tindrà altres raconets amb encant. N'estic segura. Però és evident que el French Quarter és molt especial i únic. De fet, és el principal destí turístic de la ciutat.

També és conegut amb el nom de "Vieux Carré". Es va fundar al 1718. És el barri més antic de la ciutat; al voltant del qual va anar creixent New Orleans fins ser el que és a dia d'avui.

Quan algú em pregunta què s'ha de veure a New Orleans, sempre contesto una frase curta: "s'ha de caminar, sense pressa, al voltant de Bourbon Street, creuar la Jackson Square i acabar al Mississipi". Res més, però... sense pressa. Això us permetrà viure tres eixos bàsics que em van fascinar:

  • L'arquitectura
  • La vida
  • La gastronomia

Respecte l'ARQUITECTURA, la major part del edificis històrics que hi ha al voltant de la Bourbon Street es van construir al segle XVIII durant el període de domini espanyol. El gran incendi del 1788 va destruir la majoria de l'arquitectura colonial francesa, permetent que els espanyols ho reconstruïssin amb un estil més modern. Com a resultat, hi ha colors a les façanes i balcons de ferro molt elaborats que fan que avui dia veiem una arquitectura francesa modernitzada. Edificis fascinants, alguns castigats i d'altres no tant, però tots ells es fan mirar.

El barri ha estat anomenat "Hito Histórico Nacional" amb molts edificis que es consideren significatius per separat. Per sort, des de 1920 aquests edificis estan protegits per la llei i no es poden enderrocar; de fet, qualsevol renovació s'ha de fer seguint les regulacions establertes per respectar l'estil.

La Jackson Square és una altre història. De forma elegant mostra, a una banda, la Saint Louise Cathedral i a l'altre l'imponent i silenciós Mississipi. Sembla mentida que el bullici de la Bourbon Street estigui tan proper de la tranquil·litat d'aquesta plaça.

Pel que fa a la VIDA, a finals del segle XIX, el barri es va convertir en una de les parts menys elegants de la ciutat a on es van instal·lar molts immigrants del sud d'Itàlia i d'Irlanda. I ja al segle XX, els preus tan baixos i la decadència van atreure a la comunitat bohèmia qui s'hi va instal·lar definitivament. S'hi respira un ambient canalla, molta vida nocturna i una mica de perversitat. Conegut arreu del mon és el "Mardi Gras"; que és el seu Carnaval. Hi ha desfilada de carrosses diària i repartiment de collarets de boles de colors que tothom es col·loca. Als Estats Units les normes morals son bastant estrictes; però durant carnaval hi ha una evident relaxació no oficial.

Sigui com sigui, es viu la música, l'alcohol i el sexe a cada cantonada.

També he de dir que és la ciutat dels Estats Units on he vist més tristesa als ulls de la gent. Penso (és només una suposició personal) que l'huracà Katrina del 2005 i la posterior pobresa han deixat molta empremta.

De la GASTRONOMIA, us faré dues recomanacions. Aneu al "Cafe du Monde" que està entre la Jackson Square i el riu Mississipi. Fareu cua, però val la pena. Demaneu els famosos "beignets" (pasta dolça similar als xurros) amb xocolata calenta o cafè amb llet i morireu de gust! Per sopar vaig anar al Irene's. Ja sé que no és adequat anar a un restaurant italià a Louisiana, però me'l van recomanar i vaig gaudir molt.

Vaig allotjar-me al Inn on St. Ann. Està molt cèntric sense estar al mig del bullici. Es un hotel petit, molt net i ben cuidat.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail.

Si voleu marxar a New Orleans amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Per mi, és visita obligada.

Duració:

Un dia sencer, amb nit inclosa, és suficient.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *