• Menu
  • Menu

Escapada Arròs Molí de Pals


Escapada Arròs Molí de Pals

Accès

Google Maps

El millor és fer la visita amb el “Xiulet de Pals” que surt del pàrquing dels autocars que hi ha a l’entrada de Pals.


Carretera de Pals a Torroella, km 343,937 Pals
Girona (Espanya)
Telf: (+34) 972 636 706
E-mail: info@arrosmolidepals.com
Web: https://www.arrosmolidepals.com/

Coneixia l'arròs de Pals. L'havia menjat en diferents restaurants de Girona i de Catalunya i sempre m'havia encantat, però el que desconeixia era la història que hi havia al darrera. A partir d'ara, quan el torni a menjar, encara m'agradarà més!

La passió i l'esforç dels pagesos son els responsables de la reputació que té l'arròs de Pals. Ells tenen tot el mèrit; però hi ha una família que mereix menció a part: la família Parals. Al 1984 van comprar el molí d'arròs de Pals que data del 1452. L'any següent ja van comercialitzar el seu arròs i el d'altres pagesos de la zona. Tasca que continuen fent, a dia d'avui, sota la marca "Arròs Molí de Pals".

En Josep Clausell em va fer el recorregut pels camps d'arròs. A les aturades aprofito per fer les fotos dels camps inundats mentre ell m'explica, amb passió, com supervisen diàriament l'arrossar per tenir cura del creixement amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat. Posa molt èmfasi en que duen a terme una producció molt respectuosa amb el medi ambient obtenint, alhora, un producte natural sense cap tipus de conservant.

La visita al Molí és una altre història. Primer, m'ensenya el petit museu que tenen a una part de la nau. Allà vaig poder observar tota la maquinaria antiga... fascinant! A la zona moderna és on hi ha les màquines que utilitzen a dia d'avui i on és pot veure el procés actual.

Recomano fer la visita guiada: recorregut pels camps d'arròs amb el trenet el "Xiulet de Pals" i visita al "Molí de Pals". És la millor manera de veure tot el procés: cultiu, sembra, collita i tractament posterior. La duració és de 1:30h aproximadament. Comença i acaba a Pals. Podeu deixar el cotxe al poble i fer la visita amb el trenet.

El clima de l'Empordà és el gran responsable de la qualitat de l'arròs. És el que fa que la maduració del gra sigui més llarga aconseguint que, un cop cuit, trigui més a passar-se.

És una visita que recomano a tothom i, sobretot, per fer-la amb nens. És important conèixer l'origen de les coses per apreciar el seu valor.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de la visita, no dubteu en enviar-me un mail!

Molt a prop hi ha l'"Hotel Empordà Golf". Està envoltat de dos dels millors camps de golf de Girona. És un lloc ideal per desconnectar uns dies. Ubicat a pocs minuts d'algunes de les millors cales de la Costa Brava i de pobles medievals de merescuda visita. Una de les activitats més diferenciadora que ofereixen és un vol amb avioneta per la Costa Brava. És un bon pla allotjar-se en aquest hotel per gaudir de la seva gastronomia i aprofitar l'estada per visitar el "Molí de Pals".

Duració:

La visita dura una hora i mitja aproximadament.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *