• Menu
  • Menu

Restaurant "La Sal"


Restaurant "La Sal"

Accès

Està a la mateixa carretera GIV - 6302 entre Ventalló i Armentera, a 5' de la C31 que uneix Figueres amb La Bisbal.


Carretera GIV - 6302 entre Ventalló i Armentera Saldet
Girona (Espanya)
Telf: 972 521 874
Web: https://lasalrestaurant.com/

A tothom li agrada l'Empordà. Això és obvi. Hi ha gent que té debilitat per l'Alt i també n'hi ha que estan enamorats del Baix. Sigui com sigui, pràcticament tots coincidim que és la nostra petita Toscana.

Aquesta admiració per la comarca està del tot justificada amb la fantàstica natura que ens ofereix; però, si a més, som capaços de trobar-hi raconets autèntics amb gent encantadora al capdavant... penso que ens podem sentir uns privilegiats. I així és com em vaig sentir allà.

"La Sal" té un encant especial. D'això, sense dubte, en son responsables el Draulio Soares i en Vincent Libilbéhéty. El primer és qui domina la sala, sempre atent però sense estridències. Es fa estimar. El segon és el que domina la cuina, potser més introvertit però infinitament amable. Ambdós hi posen tot el cor.

Penso que un dels grans encerts de "La Sal" és la ubicació. Està a Saldet; al mig de l'Empordà però allunyada dels llocs més típics i freqüentats. Això li dona un aire diferent i especial.

La masia és del segle XVII. Tot i que la part de dins és moníssima i igual d'encantadora, he de dir que la part de fóra és molt provocadora. Hi ha dues zones ben diferenciades. Per una banda, hi ha la terrassa que és on es serveixen els àpats. Poques taules però molt cuidades. Per l'altre, hi ha el jardí que s'utilitza com a bar de nit on els sifons fan de llums i la rulot de bar.

Tipus: cuina mediterrània moderna amb tocs internacionals.

  • Aperitiu de pasta de full, salsa pesto i mozzarella - bon començament!
  • Calamars a l'andalusa amb all-i-oli picant de cítrics - la barreja de l'all-i-oli amb els cítrics és súper encertada i l'arrebossat dels calamars és finíssim. L'all-i-oli només té un petit punt picant. Plat del tot recomanable.
  • Cruixent de botifarra i poma amb salsa oriental de prunes - un dels plats estrella. Trio impecable! Mostra de la fusió de la cuina mediterrània amb la oriental. Deliciós.
  • Tiretes de vedella marinades amb salsa de pebre, llima i coriandre - la llima dona força al plat. Boníssimes.
  • Panets brasilers de farina de iuca i formatges - un altre dels plats estrella. Ningú pot marxar sense provar-lo. És un plat brasiler clarament allunyat de la cuina mediterrània.
  • Cruixent de formatge de cabra, poma, espinacs i nous amb salsa de gerds - plat molt mediterrani.
  • Pad thai vegetaria de fideus d'arròs, verdures, cacauets i tofu fumat - amb aquest plat torna a aparèixer la influència de la cuina oriental. Molt finet.
  • Tartaleta de carquinyolis farcida de mato amb mel i pinyons torrats - un altre dels plats estrella. Brutal tot: el gust i la posta en escena!
  • Mousse de xocolata i alvocat amb coulis de gerds i ametlles - no és la primera vegada que menjo alvocat amb xocolata, però afegir-hi els gerds ja és excel·lent. Un altre dels plats que s'ha de provar.

És important saber que organitzen esdeveniments privats. Penso que és un lloc que val molt la pena tenir-lo present.

Tot el que s'hi fa aquí és amb amor. Es veu i es nota.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies