• Menu
  • Menu

Restaurant "La Sal"


Restaurant "La Sal"

Accès

Google Maps


Carretera GIV - 6302 entre Ventalló i Armentera Saldet
Girona (Espanya)
Telf: (+34) 972 521 874
Web: http://www.lasalrestaurant.com/catala.php

A tothom li agrada l'Empordà. Això és obvi. Hi ha gent que té debilitat per l'Alt i també n'hi ha que estan enamorats del Baix; però tots li trobem aquest punt romàntic que ens té captivats. No és casualitat que sigui conegut com la "nostra petita" Toscana.

Aquesta admiració per la comarca està justificada amb la fantàstica natura que ens ofereix; però, si a més, som capaços de trobar-hi raconets autèntics amb gent encantadora al capdavant penso que ens podem sentir uns privilegiats. I així és com em vaig sentir allà.

"La Sal" té un encant especial. D'això, sense dubte, en son responsables el Draulio Soares i en Vincent Libilbéhéty. Cadascú té el seu espai. El primer és el que està a la sala i/o terrassa atenent als clients. No se li escapa res. És molt atent, però sense estridències (com m'agrada a mi). Es fa estimar. El segon és el que domina la cuina. Potser és més introvertit, però infinitament amable. Ambdós posen cor i ànima en el que fan i això es nota.

M'encanta que estigui a Saldet. Us preguntareu per què, oi? Doncs perquè agraeixo que hagin estat capaços de trobar un lloc al mig de l'Empordà allunyat de la massificació i fora dels llocs típics i freqüentats. Això li dona un aire diferent i especial.

La masia és del segle XVII. La part de dins és moníssima. Els arcs del sostre, les parets de pedra i el terra de fusta li donen un caire acollidor que fa que vulguis entrar i no sortir mai. L'exterior és meravellós. La terrassa és on es serveixen els àpats. Poques taules però molt cuidades. Una mica més allunyat de la casa, hi ha el jardí on els sifons fan de llums i on un food track fa de bar.

Tipus: cuina mediterrània moderna amb tocs internacionals i productes de proximitat. Tal i com diuen ells: "oferim plats d'avui amb sabors de tota la vida". 

  • Aperitiu de pasta de full, salsa pesto i mozzarella - Bon començament! 
  • Calamars a l'andalusa amb allioli picant de cítrics - La barreja de l'allioli, un punt picant, amb els cítrics és súper encertada i l'arrebossat dels calamars és finíssim. 
  • Cruixent de botifarra i poma amb salsa oriental de prunes - Un dels plats estrella. Trio de productes impecable! Mostra de la fusió de la cuina mediterrània amb la oriental. Deliciós.
  • Tiretes de vedella marinades amb salsa de pebre, llima i coriandre - La llima dona força al plat. Boníssimes.
  • Panets brasilers de farina de iuca i formatges - Un altre dels plats estrella. Ningú pot marxar sense provar-ho. És un plat 100% brasiler clarament allunyat de la cuina mediterrània.
  • Cruixent de formatge de cabra, poma, espinacs i nous amb salsa de gerds - Plat molt mediterrani, refrescant i contundent alhora.
  • Pad thai vegetarià de fideus d'arròs, verdures, cacauets i tofu fumat - Torna a aparèixer la fusió amb la cuina oriental. Molt finet.
  • Tartaleta de carquinyolis farcida de mató amb mel i pinyons torrats - Un altre dels plats estrella. Sensacional posta en escena!
  • Mousse de xocolata i alvocat amb coulis de gerds i ametlles - No és la primera vegada que menjo alvocat amb xocolata (Artte), però afegir-hi els gerds ja és excel·lent. Un altre dels plats que s'ha de provar.

Organitzen esdeveniments privats. Penso que és un lloc que val molt la pena tenir-lo present a Girona.

Vaig aprofitar per anar a fer esquí nàutic a Ventalló. Està molt a prop i la calma del llac em va fer gaudir!

Cuiden tots els detalls. Els hi entusiasme el seu projecte.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *