• Menu
 • Menu

Restaurant “Arka”


Restaurant “Arka”

Carretera d'Arbúcies, 1-3-5 Santa Eugènia de Berga
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 938 895 332
E-mail: hotel@hotelarumi.com
Web: http://www.arkarestaurant.cat/

Passo moltes hores remenant les xarxes socials. Constantment estic buscant plats nous dels restaurants que ja conec i desconfiant d'aquells restaurants que no conec. He de dir, però, que amb l'edat he guanyat en criteri. No sé si és molt correcte que ho digui jo, però es ben cert que ja no em deixo enlluernar amb qualsevol cosa. El llistó cada cop està més amunt. I parlo en general.

És difícil que una foto d'un plat em faci fer zoom més de dues vegades. L'Instagram de l'Arka ho va aconseguir. Així va ser com els vaig conèixer i així va ser com em van "enganxar" seguint-los amb un interès que va anar creixent fins que els vaig desvirtualitzar.

És difícil trobar un restaurant amb tanta qualitat. I parlo de qualitat en l'establiment, en el producte ofert i en el tracte humà. Qualitat a la tercera potència en un poble del que no n'havia ni sentit parlar. Ara ja el tinc marcat a Google Maps amb una estrella.

És difícil trobar un xef que hagi recorregut el que ha recorregut ell i que sigui tan humil alhora. En Jordi Arumí ha passat per les cuines del Drolma, del Via Veneto, del Celler de Can Roca i de l'Azurmendi... gran currículum i ell ni ho explica.

I el que és encara més difícil és no emocionar-se escoltant al Joan (el seu pare) qui, amb molta il·lusió m'explica que l'Arka és un projecte familiar i generacional on ara ja és el Jordi qui mana i ell qui l'ajuda.

Això és l'Arka: sentiment, honestedat, humilitat, treball, esforç, il·lusió i qualitat. Brutal!

El restaurant està ubicat a la planta baixa de l'hotel "Arumí". L'entrada moderna del restaurant contrasta molt amb l'edifici clàssic de l'hotel. L'entrada té força. Blanca i negre. Sense grisos. Igual que les estovalles. Plats blaus conjuntats a la perfecció amb les floretes de les taules. El menjador és elegant i tranquil. D'això últim n'és en part responsable la Mari Alba qui controla la sala a la perfecció i aconsegueix que tothom estigui a gust.

Tipus: cuina d'autor i de temporada amb productes de proximitat.

 • Cistellet amb torrades petites, tomàquets i fuet. Porronet d'oli i sal - És impossible servir el pa amb tomàquet d'una forma més original.
 • Aperitiu d'olives farcides d'anxova i croquetes líquides de ceps - Si he d'escollir, em quedo amb les últimes. Tremenda textura i molt (molt) gustoses. Explosió de gust dins la boca. Un dels plats estrella.
 • Gaspatxo amb cues de llagostí tigre, esferes de iogurt grec i alfàbrega - Fascinant la barreja de productes. Les esferes de iogurt tenen una gran responsabilitat en l'èxit del plat. Li dona un punt que m'encanta! Un altre dels plats estrella.
 • Xipironets saltejats amb la nostre ceba negra i la seva tinta - Bon producte i bonica posta en escena.
 • Royal de foie amb textures de figa i aire de Pedro Ximenez - És cert que ja he menjat en altres ocasions la barreja de foie amb figa; però mai amb aquestes textures. El royal és elegantíssim i els trossets de figa li donen a aquest producte la importància que es mereix. El detall de les floretes em va robar el cor. Plat estrella sense dubte. Deliciós.
 • Vieira a la crema glacejada amb suc de rostit - Amb aquest plat no puc ser massa objectiva. Si la vieira sola ja em captiva... imagineu-vos amb la salseta deliciosa. Se'm va fer curt.
 • Fideuà sense fideus amb allioli de plàncton - Aquest plat és súper original. Es nota que al Jordi li agrada jugar a la cuina! Enganya a la vista.
 • Espatlla de cabrit lacada amb la seva salsa i patates braves a la mel - Es desfà a la boca. La salsa, que és gustosíssima, no li treu protagonisme al cabrit. Equilibri perfecte.
 • Lluç del nord amb fulla de carbassó fregida i mini-carbassons farcits de "txangurro" - Plat fi i elegant. Mida justa i presentació impecable.
 • Cabrit cuit a baixa temperatura amb parmentier de nyàmares i nyàmeres fregidetes - Molt gustós.
 • Sopa de maduixes amb cremós de formatge blau i crumble de gingebre - No vaig plorar per educació. El formatge blau encaixa a la perfecció amb les maduixes. Li dona força, però sense treure-li protagonisme.
 • El Pepet. Gelat de bescuit banyat amb torró de Xixona caramel·litzat - Us agradi o no el bescuit, aquest plat s'ha de demanar. Impressionant la posta en escena. Deixa fóra de joc a qualsevol. Art.
 • Brownie de xocolata amb cremós de cafè, granissat de patxaran, gel de fruits vermells i gelat de xocolata - El granissat suavitza el pes de la xocolata.
 • Gominoles de figa amb financers d'avellana i llima, trufes de xocolata i galeta de xocolata i eucaliptus.

Senzillament, espectacular!

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *