• Menu
 • Menu

Restaurant “Ultramar”


Restaurant “Ultramar”

Carrer de la Torre, 1 Escala
Girona (Espanya)
Telf: (+34) 872 201 421
E-mail: info@ultramarclub.com
Web: https://ultramarclub.com

Sempre defensaré els llocs que tenen ànima. I aquest és un d'ells. M'agrada molt.

Des de fora, ja crida l'atenció. Me la va cridar a mi i a tothom que passava pel davant. El local està castigat pel mar; però molt cuidat alhora. El blau de les portes amb les lletres blanques em va semblar una idea bestial: molt pràctic i marcant l'evident estil mediterrani. Pedres col·locades estratègicament al terra i bancs de fusta formen part de la decoració que em va donar la benvinguda i que em va enamorar d'entrada.

Dins hi ha dos ambients.

La part de baix (a peu de carrer) és molt acollidora. Un banc llarg, ple de coixins, segueix el recorregut de les finestres. Tot i que serveix de seient per les taules rústiques de fusta, a mi em va provocar seure-hi per prendre el primer vinet del dia. Els mobles antics i els nous, d'estil retro, no eclipsen a la barra. Aquí tot té la seva personalitat.

La part de dalt (primer pis) encisa a qualsevol. Moltes coses em van fer fixar la mirada, però res va aconseguir distreure'm de les meravelloses vistes al mar. No dubteu en demanar una taula a prop de la finestra. Es pot veure La Roca del Cargol i tota la badia de l'Escala. Aquest lloc em va donar una sensació de tranquil·litat impressionant. Veure la immensitat del mar des d'aquella taula tan ben posada gaudint de bon menjar em va fer sentir molt.

El Gerard mereix una menció a part. Ho viu tot amb passió. Cada cosa que passa allà dins, tant a la cuina com fora, la pensa i repensa per fer-la encara millor. El seu cap no descansa. Vol fer coses diferents i les fa. Reviseu l'agenda de la seva web. Els dijous i els divendres sempre hi ha esdeveniments que fan que sigui un lloc molt viu. 

Tipus: cuina de mercat elaborada. Les fruites i verdures son de l'Empordà i el peix de la Costa Brava.

 • Mouse de mongeta amb papadum i oliva tendre - Bestial manera de començar. Contrast de gustos que no esperava. Em va sorprendre moltíssim aquest aperitiu.
 • Caldo d'escudella i carn d'olla - Els que em coneixeu una mica sabeu que l'escudella és la meva perdició. Vaig gaudir de valent aquest brou. Gustós i gens gras. Se'm va fer curt!
 • Sardines marinades amb tomàquets secs i llimona tendra - Molt refrescant. Normalment, la sardina és un peix que em carrega. Em van deixar fora de joc i van aconseguir que, per primera vegada, em mires la sardina des d'una altre perspectiva.
 • Anxoves penjades d'un fil - Sensacional posta en escena de l'anxova de l'Escala. Creativitat màxima vers un producte clàssic que sempre es presenta de la mateixa forma. 
 • Musclos "ándele wey" - Son al vapor amb oli, alvocat i ají amb ceba deshidratada. Està clar que ells son diferents. Musclos amb ají? Musclos amb alvocat? Barreges inimaginables amb resultat impecable.
 • Tàrtar de tonyina amb alvocat, perles de wasabi i algues nori - Gustós i refrescant alhora.
 • "Caralmar" en tempura negre i maonesa amb all negre - Ningú pot marxar sense demanar-lo. Fa obrir els ulls i apropar-te al plat abans de provar-lo. La maonesa és finíssima.
 • Llobarro salvatge amb verduretes - Plat que demostra que, quan el producte és bo, es pot cuinar de forma senzilla. Boníssim.
 • Picantó en confit amb terra olives, porro i tòfona - Brutal! Ni la tòfona, ni el porro treuen el protagonisme al picantó. Deliciós.
 • Legos de xocolata - Xocolata presentada en forma de Lego. Original.

No marxeu sense provar un dels seus cocktails. Treballen tècniques de cocteleria evolutiva basada en extraccions de sabors i amb licors Premium. Disposen de la seva pròpia estació de gel per garantir la qualitat d'aquest producte tan present en aquestes begudes.

Per mi, ja és un "must" de la Costa Brava. Cuina molt honesta en un paratge brutal.

Vistes
Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *