• Menu
 • Menu

Restaurant “Plat Únic”


Restaurant “Plat Únic”

Carrer Trafalgar, 30 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 933 939 208
E-mail: info@platunic.com
Web: https://platunic.com/es/

Tal i com ells mateixos es descriuen: "És un restaurant inusual. Una casa de menjars amb una fórmula diferent i actual".

M'encanta veure que encara hi ha gent que és capaç de buscar, en un sector tan madur, el tret diferencial per oferir una cosa autèntica. El concepte és xulíssim.

No hi ha carta, ni menú de migdia, ni menú degustació. Tenen un plat únic per temporada (amb un preu també únic de 32€) amb diferents guarnicions i un postres. Tot això maridat amb un vi de taula (el de la casa) que cadascú es va servint directament d'uns sortidors ubicats a la paret. Volen rendir homenatge a allò de provar el "plat del lloc" amb cuina ininterrompuda de dimarts a dissabte de 13h a 22:30h. Vaig tenir la sensació de tirar enrere (conceptualment) en el temps però en un lloc d'avui dia. Barreja molt divertida.

El restaurant és moníssim. Està ubicat a la planta baixa de l'hotel "Yurbban Trafalgar" de Barcelona. Els sostres son negres i contrasten amb les llums blanques i rodones que pengen del sostre i que m'encanten! La foscor es compensa amb alguna paret de color verd que li dona caràcter al local. Té un punt informal que em va relaxar; però, alhora, té un punt seriós que també em va agradar.

L'espai és diàfan. Al fons, les vitrines van de banda a banda mostrant les plantes exuberants que hi ha al jardinet i aprofitant, al màxim, la llum de l'exterior. Una de les coses més divertides és, sense dubte, els sortidors d'aigua i vi que hi ha a una de les parets de l'entrada. 6 sortidors d'autoservei amb les 6 úniques begudes que tenen: vermut, vi blanc, vi rosat, vi negre, aigua freda i aigua natural.

Tipus: plat únic de carn.

 • Olives, "piparras" i pa - La presentació és impecable. Dos pots casolans: un amb les olives grans, gustoses i fortes i l'altre per les picants "piparras". El pa el porten amb un sobre de paper. No soc massa amant de les coses picants; així és que em quedo amb les olives i el pa que estan d'infart.
 • El plat únic, que sempre és carn, el van canviant per temporada - Em va tocar el tall de costella de vedella. El serveixen filetejat i, pel meu gust, al punt perfecte de cocció. Us asseguro que és una de les millors carns que he menjat mai. Gustosa, tendra i amb el greix just. Acompanyen la carn amb tres salses: suc de rostit, "mojo" verd (a base de coriandre) i "mojo picón". Jo no vaig posar cap d'elles. Em va semblar un pecat "maquillar" aquesta carn.
 • Guarnicions:
  • Remolatxa amb salsa raifort - No la vaig provar. No soc massa fan de la remolatxa i menys si està acompanyada d'una salsa verda elaborada a partir de raves picants.
  • Espinacs crues amb gingebre - Plat refrescant. Em va semblar un bon acompanyament per la carn.
  • Parmentier de patata - Això és cosa apart. Finíssim i deliciós. La guarnició perfecte per la carn perfecte.
 • Maduixes amb nata - La nata tenia una textura especial. Boníssima.

Aplaudiment enorme per la creativitat i per posar focus en un sol producte, però bo.

Recomano tancar la visita prenent una copa a la terrassa. Té unes vistes fantàstiques.

Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *