• Menu
  • Menu

Restaurant “Duc de l’Obac”


Restaurant “Duc de l’Obac”

Carrer Amer, s/n Bonmatí
Girona (Espanya)
Telf: (+34) 972 420 977
E-mail: info@restaurantducdelobac.cat
Web: https://restaurantducdelobac.cat/

Vaig conèixer aquest restaurant gràcies a les xarxes socials. Una simple foto em va despertar la curiositat i a partir d'aquí, ja us podeu imaginar quines varen ser les següents passes: buscar fotos dels plats per internet i llegir crítiques. Tothom en parlava bé i els plats prometien.

Està al centre de Bonmatí, un poble petitó (del que no n'havia ni sentit parlar) que està ubicat a només 20 minuts de Girona i al peu de les Guilleries. El millor del poble és, sense dubte, el restaurant. Justament per això penso que qui va a menjar al "Duc de l'Obac" hi va expressament i no de passada.

La masia és centenària i està impecablement restaurada.

Per fora és moníssima. Els protagonistes son (per mi) el trio perfecte en decoració: pedra, vidre i fusta. Tot i que hi ha tauletes al jardí, aquí no hi serveixen els àpats. L'olivera va ser clarament la meva debilitat d'aquell jardinet de mida perfecte.

Dins hi ha dues sales igual d'acollidores. Les dues tenen la mateixa estètica i s'hi respira el mateix ambient; però si us n'he de recomanar una, us recomanaria la que hi ha entrant a ma dreta. Les finestres son més grans i permeten gaudir millor de les vistes al jardí.

El xef, Josep Sabrià, dissenya el menú donant-li protagonisme al producte de temporada. Ofereix una cuina elaborada gràcies al seu ampli coneixement de la cuina catalana i al fet que ha viscut el mon de la hosteleria dins de la seva pròpia casa. Es va iniciar a la cuina de ben petit i  de la mà de la seva mare. És clarament autodidacta, tot i que ha fet cursos per saltar al món professional.

La Joanna és la que s'entrega en cos i ànima als clients. Es belluga amunt i avall per les sales procurant que a ningú li manqui de res.

Tipus: cuina tradicional catalana amb un punt d'innovació. A part de la carta, tenen diferents menús: diari, dissabtes, per grups, etc. Participen en molts esdeveniments gastronòmics. Jo vaig coincidir amb el menú de la setmana gastronòmica de Girona.

  • Aperitiu de la casa:
    • Formatge de cabra amb poma i codony, acompanyat de pasta de full amb anxoves - És un plat força creatiu, tant a nivell estètic com pel paladar. Està servit en un pot de vidre (tipus iogurt) que li dona un punt divertit. El codony ajuda a suavitzar la fortor del formatge i la poma li acaba de donar el punt refrescant perfecte pel plat.
  • Coulant de foie amb ceps a la crema - Un dels plats estrella. Senzillament, deliciós. Fi i elegant. L'explosió de foie aconsegueix que no vulguis compartir el plat amb ningú.
  • Arròs sec de sepionets amb allioli suau - El segon plat estrella. Molt gustós i amb el punt just d'allioli.
  • Corball amb verdures de primavera i escuma de formatge - Plat molt complert. Té molts detalls. Hi ha diferents productes en diferents formats i textures; però el protagonisme se l'emporta l'escuma. Em va semblar molt original perquè li dona una força suau al plat.
  • Terrina d'ànec amb maduixes i vermut - Plat fort. Em va saber greu arribar-hi tipa perquè no el vaig gaudir com mereixia. Plat molt elaborat.
  • Caneló cruixent de cítrics - Diferents textures de cítrics presentats en un únic plat on cada un té el seu paper protagonista.

Cuina i gent honesta en un raconet autèntic.

Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *