• Menu
  • Menu

Escapada Burgos


Escapada Burgos

Accès

Millor deixar el cotxe fora del centre i recorre’l a peu.


Burgos
Burgos (Espanya)

Tenia un compromís personal a Lerma un diumenge qualsevol; per això vaig decidir sortir de Barcelona, en cotxe, el dia abans i aprofitar per veure Burgos la tarda del mateix dissabte. No disposava de massa temps, però com m'havien parlat tan bé d'aquesta ciutat, volia aprofitar per visitar-la.

Vaig arribar sobre les 15h i vaig marxar cap a les 20:30h. Tenia pel davant cinc hores i mitja que havia d'aprofitar al màxim. En vaig focalitzar en tres coses: el tren turístic, el centre de la ciutat i, com no, la famosa catedral.

El Chu-Chu, o el tren turístic, és una opció que només recomano si es disposa de poc temps. En cas contrari, és molt millor fer la ruta a peu i buscar la informació en algun llibre-guia o inclús per internet. Els bitllets es compren a una botiga petita que hi ha la Plaza de San Fernando (plaça ubicada just davant de la Catedral de Burgos). La freqüència dels trens depèn de la temporada. La duració és de 40 minuts aproximadament. Ofereixen diferents tipus de rutes. Jo vaig escollir la monumental. La veritat és que si hagués pagat més del que vaig pagar (4,60€) m'hauria decebut molt. Em va ajudar a fer-me una idea del centre de Burgos. Res més.

Del centre de la ciutat destaco, sense cap dubte, la Plaza de San Fernando (dedicada a Fernando III, el sant). Està plena de terrasses. Té molta vida; però, s'hi respira tranquil·litat. Disposa de les millors vistes de la Catedral de Burgos. Recomano passar-hi una estoneta per observar-la. A la mateixa plaça hi ha l'Arc de Santa Maria, que va ser una de les dotze portes d'accés a la ciutat durant l'edat mitjana. Simula un castell i en ell s'esmena el poema del Mio Cid. És el Centro Cultural Histórico-Artístico de Burgos.

Val la pena creuar l'arc i anar fins el Puente de Santa María que passa per sobre el riu Arlanzón. El passeig que voreja el riu l'aprofiten els artistes per pintar i els esportistes per posar-se en forma.

Tornant a la Plaza de San Fernando, cal aprofitar per pujar les escales laterals de la catedral fins arribar a la Plaza de Santa Maria per poder veure la catedral des d'un altre perspectiva i per poder gaudir de la Fuente de Santa María que data del segle XIV. És una de les primeres fonts (no està confirmat que sigui la primera) de la ciutat. Aprofiteu per visitar Santa Agatha's Church, petita i moníssima.

La Catedral mereix menció a part. És la tercera catedral més gran d'Espanya, després de la de Sevilla i Toledo. D'estil gòtic. Té moltíssimes obres d'art a l'interior; és per això que recomano agafar un guia o audio-guia per anar rebent les explicacions pertinents. És la única catedral d'Espanya declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al 1984.

No soc llicenciada ni en història, ni en història de l'art, per això no em permetré l'atreviment de parlar del museu que hi ha dins i fora. Ara bé sí que m'atreveixo a dir-vos on heu d'invertir més temps per la contemplació: la portada de Santa Maria (porta principal), els pinacles de 88 metres, l'escala daurada, el "cimborri" de 8 puntes, la capella, el Papamoscas (figura mítica que marca les hores) i la rosassa de colors.

Després de viure aquesta lliçó d'història, vaig agafar el cotxe per anar a dormir a l'hotel "Bienestar Ceres" de Lerma.

No dubteu en enviar-me un mail si necessiteu ajuda en l'organització!

Duració:

La visita pot ser lo llarga que un desitgi.


Nens

Sense problemes.


Animals

A la catedral no poden entrar animals.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *