• Menu
  • Menu

Hotel “Llevant”


Hotel “Llevant”

Accès

Tot i que l’hotel està al mateix passeig de mar de Llafranc, l’accés és pel carrer del darrera.

No disposa de pàrquing.


Carrer Francesc de Blanes, 4 Llafranc
Girona (Espanya)
Telf: (+34) 972 300 366
E-mail: info@hotel-llevant.com
Web: https://www.hotel-llevant.com/

Pocs hotels m'han sorprès tant com aquest.

La història de l'hotel és remunta al 1935, quan la Maria Gratacós ("la Blanca") va fundar un restaurant amb habitacions a la badia de Llafranc. Originalment es deia "Fonda Levante" i no va canviar de nom fins que va arribar la democràcia. Des d'aleshores, no ha deixat de donar servei.

És un referent a la Costa Brava. Jo havia anat a la seva terrassa del passeig en repetides ocasions, però sempre abans de la reforma i mai havia entrat a l'hotel. No sabeu com em penedeixo de no haver-ho fet abans!

Des de que el vaig trepitjar que no he deixat de recomanar-lo. Sabeu que és el que més em va fascinar? La barreja de la modernitat del lloc amb el tracte familiar que em van donar en tot moment. Dues coses juntes que fan que el lloc sigui únic.

El rebedor és sensacional. M'hauria estat hores mirant-lo. Modern i fred alhora. El sostre irregular és una mica estrany i contrasta amb la rectitud de les parets. Té una tonalitat de color gris clar uniforme que dona tranquil·litat. És un espai amb pocs mobles: quatre tamborets de diferents formes i unes estructures cilíndriques platejades, res més. La senzillesa és el que més em va captivar.

De les habitacions, res del que escriuré farà justícia al que vaig viure. Vaig tenir la sort d'anar a una de les de dalt, les que estan reformades. Destaco tres coses: la distribució interior, les vistes i la terrassa.

La distribució de l'habitació és molt sorprenent. La major part de l'espai se'l queda la zona del llit, que és rodó! L'habitació és tan original que el bany està integrat. La única cosa que està aïllada és el wc, que està dins d'una estructura metàl·lica que el camufla. La dutxa i la pica son visibles des de qualsevol lloc de l'habitació. Estan delimitats per les mateixes estructures cilíndriques de la recepció.

Les vistes son brutals. Es veu la immensitat del mar, el port i la cala de Llafranc. Vaig enganxar un dia de pluja, cosa que també li va donar encant; però no dubteu que hi tornaré per poder gaudir de les vistes amb sol.

La terrassa és cosa apart. El seu punt fort és el jacuzzi. Aquella banyera quadrada amb aigua calenta em va captivar tant que m'hi vaig posar abans d'anar a dormir i a primera hora del matí. Vaig anar a la primavera. Encara no feia calor i entrar a aquell jacuzzi calent, amb el contrast del fred de fora i la pluja que vaig enganxar, va ser brutal!

L'habitació és fascinant, tant en el disseny com en les vistes.

L'esmorzar el donen al costat mateix del restaurant "La Blanca", a la planta baixa. És a la carta; res de bufet. A part del cafè i el suc de taronja de rigor, hi ha pa i brioxeria amb mantega, macedònia, iogurt amb cereals, embotits i formatge, torrada verda, english breakfast (ous estrellats, xistorra i pisto), ous benedict, ous remenats amb salmó i pancakes. Jo vaig escollir la torrada verda (amb alvocat), el iogurt amb cereals i les pancakes. Tot deliciós i impecablement presentat.

L'hotel "Llevant" és molt especial i fa que tothom hi passi una nit especial. Genial!

 

Vistes

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *