• Menu
  • Menu

Escapada Shanghai


Escapada Shanghai

Accès

Els desplaçaments dins de la ciutat s’han de fer en transport públic.

Shanghai és gran i a peu comportaria una pèrdua gran de temps.Shanghai (Xina)

Estava planificant un viatge a Filipines. Tenia una il·lusió enorme per conèixer aquest país que prometia ser tan exòtic; però mentre ho organitzava tot, se'm va ocórrer fer una paradeta de tres dies a Shanghai. No tenia cap curiositat per descobrir aquesta ciutat; però allà hi viuen dues persones a les que tenia moltes ganes de veure. Aquesta era la única motivació que tenia amb Shanghai. Així és que hi vaig anar amb una il·lusió personal, però amb cap expectativa de gaudir la ciutat.

Vaig arribar per la tarda. Encara que no us ho creieu, el primer que vaig fer és anar a un Fake Market a Pudong. No era la meva prioritat; però pel poc temps que tenia i, com ja era quasi de nit, m'anava bé aprofitar aquella estona morta. La veritat és que com ja havia estat al Xina Town de New York tenia molta curiositat per veure aquest. I, si soc sincera, em quedo amb aquest últim.

Vaig sortir carregada direcció al fantàstic hotel "Andaz Xintiandi" ubicat al barri Xiantiandi. Faig el Check In, deixo la maleta a l'habitació i surto caminant pel barri direcció al restaurant. Aquí va ser quan em vaig endur la primera sorpresa. Els carrers estan molt nets, hi ha una tranquil·litat envejable i una seguretat que em va fer dubtar. El barri em va encantar. És una zona de vianants de botigues i restaurants amb shikumens (arquitectura barreja occidental i xina) reconstruïts en estrets carrers i cases enganxades que son cafeteries, restaurants, llibreries, etc. És molt maco. Com a curiositat dir que aquí és on hi ha el primer congres del Partit Comunista de la Xina.

Em van portar a sopar al "Din Tai Fung" a menjar dumplings, xiaolongbao i wonton. És un restaurant informal i molt agradable alhora. Vaig menjar bon producte i tot molt lleuger. Serà difícil trobar un lloc a Barcelona que ofereixi dumplings tan bons.

L'endemà, amb moltes ganes de no perdre ni un minut, vaig matinar per poder passar el matí a Suzhou. És un poble declarat Patrimoni de la Humanitat. Té més de 2.500 anys i està ple de canals. Està ubicat a una hora i mitja, amb cotxe, del centre de Shanghai en direcció oest. Des del meu punt de vista, el primer que s'ha de veure és el riu Pingjiang. Cal agafar una barqueta per passejar pel riu sense pressa i gaudir del patrimoni que l'envolta. La veritat és que se'm va fer molt curt. La barca i el barquer son molt autèntics; però penso que la volta no va durar més de 30 minuts. Una vegada a terra de nou, vaig aprofitar per caminar el carrer Pingjiang. És el carrer que va paral·lel al riu. És estret i té 1,6 km de longitud. Em va fascinar. Hi ha de tot: cafeteries i restaurants a tocar del riu, ninos de manga decorant les finestres, botigues amb caramels de mil colors, potes de gallines i ous d'algun animal en venta a peu de carrer, farcellets fregits en forma de bosses de mà, gent que es casa... El millor de tot és seure per observar tot el que passa. Aprofitar per visitar els jardins "The Humble Administrator's Garden". Estan molt a prop de l'excursió amb barca i la visita val molt la pena. És un jardí xinés declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Es va construir originalment el 1509 durant la dinastia Ming. Inicialment va ser un jardí privat d'un antic servent del govern.

Per dinar vaig tornar a Shanghai. Em vaig deixar portar i em van sorprendre amb un lloc d'estil occidental i amb menjar saludable. El "Green & Save" va ser un encert.

Aquella tarda em vaig enamorar de Tianzifang. És una antiga àrea residencial ubicada a la zona de la concessió francesa. La seva arquitectura té una gran semblança amb la de Xiantiandi. Ambdues estan formades per shikumens; però, així com Xiantiandi conserva un ambient residencial més elegant, Tianzifang té un estil bohemi que em va encisar. Està ple de carrerons estrets amb botigues i restaurants. Per mi, és una de les zones amb més encant de Shanghai. Vaig rematar la tarda en un local més aviat brut a on vaig viure, per primera vegada, l'experiència de permetre que els peixos em fessin un peeling als peus. Vaig tenir una sensació estranya: barreja d'angúnia i riure tonto.

Estava tan eufòrica amb el descobriment de la tarda que no m'imaginava la sorpresa que tindria al vespre. Em van portar al "Xindalu", que és un restaurant de cuina autèntica xinesa ubicat a la planta baixa de l'hotel "Hyatt on the Bund". Té una amplia selecció de vins. L'ambient és elegant i distès alhora. El plat emblemàtic és l'ànec pequinès cuit al forn de llenya. Deliciós és poc. A l'acabar el sopar, és imprescindible anar al roof top a prendre una copa gaudint de les millors vistes de Shanghai. Repeteixo: les millors vistes de Shanghai.

El tercer i últim dia vaig pujar a l'imperdible Torre de Shanghai. És un gratacel ubicat al barri de Pudong. Té 632 metres d'alçada i 128 pisos. És l'edifici més alt de Xina i el segon més alt del món, superat únicament pel Burj Khalifa de Dubai. Té el rècord de tenir la plataforma d'observació més alta del món dins d'un edifici. El seu ascensor és el segon més ràpid del món assolint una velocitat màxima de 20,5 metres per segon.

La última visita la vaig fer al Jing'an Temple. És un temple budista. El que més em va sorprendre és que estigui ubicat entre gratacels. Sembla que estigui fet per donar pau i tranquil·litat als habitants d'aquesta ciutat tan viva. La primera comunitat budista del país es va establir aquí al 1912. La revolució cultural va convertir el temple en una fàbrica de plàstics i al 1983 es va tornar a convertir en temple. Al seu interior hi ha un Buda assegut de 3,8 metres d'alçada. També té una campana de coure de 6 metres d'alçada i 5 tones de pes. Em va semblar una visita molt interessant i la recomano a tothom que estigui a la ciutat.

Shanghai em va sorprendre moltíssim i puc dir que em va encantar. Hi tornaria. Gracies E&H per ser els millors guies de la ciutat. Llàstima no haver tingut més dies per compartir amb vosaltres.

Al mapa hi ha marcades les visites que vaig fer. Si feu click a la imatge, veureu els detalls.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Si voleu marxar a Xina amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Duració:

Per veure-la bé, penso que cal estar a la ciutat un mínim de 6 dies.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *