• Menu
  • Menu

Restaurant “Dos Cucharas”


Restaurant “Dos Cucharas”

Carrer Migdia, 23 Sant Cugat del Vallès
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 930 424 717
E-mail: doscucharasrestaurant@gmail.com
Web: https://www.doscucharasrestaurant.com/

Què poc m'esperava gaudir tant!

És cert que me n'havien parlat bé i també és cert que les fotos i els comentaris que veia per les xarxes m'il·lusionaven força; però sempre tinc aquell punt de "ja veurem". El restaurant està ubicat al centre de Sant Cugat; concretament està entre dues ubicacions que jo freqüento bastant i això feia que no entengués perquè no hi havia anat abans o, inclús,  perquè no l'havia ni vist!

Sigui com sigui, m'hi vaig presentar un dia entre setmana en ple estiu i just aixecat l'estat d'alarma del Covid. Em va agradar que la discreció que té a peu de carrer es mantingui de forma coherent al seu interior. Té una decoració senzilla, sense gaires floritures ni complicacions. Les parets son de color gris, les taules de fusta gruixuda i les cadires són blanques. Desconec si va ser pel Covid o per practicitat, però les taules no estaven posades, cosa que em va sorprendre.

El local té dues zones: la de l'entrada amb vistes al carrer i la del fons que no té cap finestra. A mi em van posar al fons, cosa que em va donar més intimitat. Ho vaig agrair.

En aquest restaurant no estan per tonteries. La seva prioritat és treure bons plats. Son fidels a aquella dita que tant m'agrada: "van per feina". 

Tipus: cuina de mercat i de temporada on prioritzen la qualitat del producte. Estan especialment sensibilitzats amb el producte de proximitat; de fet, treballen únicament amb petits proveïdors. Ofereixen plats tradicionals i plats innovadors; però tots ells estan mimats i elaborats amb ànima. Marcos Pujadas es defineix com autodidacta, però s'ha format a la Hofmann i ha passat per diferents cuines amb estrella Michelin... quasi res! Vaig tenir la oportunitat de menjar:

  • Coca cruixent de tàrtar d'escamarlans amb el seu suc i porros confitats - Plat fascinant. És elegant i molt gustós alhora. La coca és finíssima. El porro li dóna un gustet molt especial i està posat en la mesura justa per no anular el gust de l'escamarlà; que, per cert, està repartit generosament. El suquet que ho rega tot està sensacional. 
  • Calamars fregits, ratlladura de llima i maionesa de kimchi - Està força bó; però, sense dubte, és el plat més fluix dels escollits. El producte és de qualitat i el fregit està perfecte, però potser el més destacable és la maionesa de kimchi. Em va semblar original la ratlladura de llima, tot i que en vaig trobar a faltar.
  • Escuma de patata, ou a baixa temperatura, foie i tòfona - És un dels plats estrella. Mentre el menjava, no vaig ser capaç d'aixecar la mirada. L'escuma de patata és molt suau i la barreja amb els altres productes, el converteix en un plat únic. Ningú pot marxar sense provar-lo. Molt gustós.
  • Múrgoles a la crema amb foie gras - Un altre dels plats estrella. Les múrgoles i el foie son dos de les meves perdicions... imagineu-vos tenir-los junts! És un plat contundent, però val la pena provar-lo. És deliciós.

Vaig arribar a les postres justet i només vaig provar el pastís de formatge Dos Cucharas. Estava bó, però la presentació millorable.

Recomano reservar taula abans d'anar, doncs el local és petitó.

Ha estat un descobriment total. Tornaré una i mil vegades més.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *