• Menu
  • Menu

Escapada New Jersey


Escapada New Jersey

Accès

Per fer la ruta explicada a la publicació, cal llogar un cotxe o utilitzar un Uber.New Jersey (Estats Units)

Si sóc honesta, no hauria de nombrar aquesta publicació amb el nom de "New Jersey". New Jersey és un estat dels Estats Units enorme i jo només vaig estar a la part de Newark, Bayonne i Weehawken; la part est, que és la zona més propera a New York.

Newark:

  • La visita estrella de Newark és, sense dubte, la New Hope Baptist Church. És l'església on va començar a cantar la Whitney Houston i on se li va fer el funeral. En el seu moment, ho vaig llegir en premsa i tenia moltes ganes de visitar-la. No sabia el nom de l'església; però finalment la vaig trobar i vaig entendre perquè em va costar localitzar-la. És una església de barri, no massa gran i gens espectacular des de fora. És d'estil modern i d'obra vista. A la part de baix hi ha una sala d'actes i a la part de dalt és on hi ha l'església. Els bancs son de fusta i de vellut vermell. Si hi aneu, busqueu el banc que va ser donació de la Whitney, hi ha una placa que ho especifica. El primer dia que hi vaig anar em van recomanar que hi tornes el diumenge perquè hi havia una cerimònia cantada i així ho vaig fer. Va ser espectacular! És veritat que ja havia estat a una missa de l'estil amb Gospel a Harlem, però la de Newark va ser més genuïna. Pensar que la Whitney havia estat allà, em va posar la pell de gallina. Va ser un d'aquells moments inoblidables. Em va sorprendre gratament que no utilitzin aquest reclam per atreure visites. Enlloc expliquen la seva relació amb la famosa cantant: ni a la web, ni a la pròpia església. Vaig haver de veure les imatges del funeral en repetides ocasions per assegurar-me que no m'havia equivocat. Probablement, gràcies a aquest comportament, l'església i la gent que hi va han aconseguit mantenir l'autenticitat. 
  • Vaig tenir la gran sort de comptar amb la Inés i el Toni. Ells son dos veneçolans que viuen a Newark i que em van ajudar a conèixer la zona. Em van portar a esmorzar al "Pao da Terra". És un forn de pa portuguès amb una amplia oferta de pastisseria típica de Portugal. Està ubicat a la Ferry Street al North Ironbound, que és la part més maca (de llarg) de Newark. Carrers amb molta vida amb edificis petits farcits de comerços a les plantes baixes. També és conegut com el barri portuguès.
  • Al mateix carrer Ferry Street hi ha el "Mompou Tapas Bar". Hi he anat dues vegades en dos viatges diferents. És un restaurant de tapes espanyoles amb molt bona relació qualitat-preu i amb ambient informal. El local és modern i sona música espanyola de fons. Ells son molt amables. M'hi vaig sentir molt còmode.

Bayonne:

Bayonne és una de les zones de New Jersey que confina amb New York. Per anar de North Ironbound (Newark) fins a Bayonne s'ha de creuar el pont que passa per sobre de la Newark Bay.

  • Stephen R. Gregg Park és un parc ampli on la gent va a pescar, a practicar esport o senzillament a descansar. Des d'aquí es pot gaudir de vistes al Port de Newark, la Newark Bay i del Vincent R. Casciano Memorial Bridge. És un lloc tranquil.
  • Dennis P. Collins Park té dues coses que em van agradar molt. Per una banda, el pont Bayonne Bridge em va semblar majestuós i imponent. Molt més impactant que l'anterior. Per altre banda, em van encantar les meravelloses i majestuoses cases d'estil americà que hi ha a l'altre banda. De fet, l'altre banda del riu (direcció sud) ja pertany a New York i no a New Jersey.
  • Motby Park és, probablement, el millor dels tres parcs. Els vaig visitar en aquest ordre i va ser perfecte perquè la intensitat va anar creixent. El que més em va agradar és les vistes al Bayonne Golf Country Club. No us passa que, a vegades i a moments, hi ha destins o llocs que us arriben més que altres? Vaig estar una bona estona fotografiant-lo. L'edifici és immens i preciós. Està ubicat al mig dels verds camps de golf i destaca per la seva majestuositat. Més lluny hi ha el Verrazano-Narrows Bridge que és el punt d'entrada dels vaixells de càrrega que entren i surten de New York.
  • Tear Drop Memorial. Em va impactar. No ho havia llegit enlloc i desconeixia la seva existència. El Tear Drop Memorial és una escultura que va regalar Rússia a USA per la lluita contra el terrorisme mundial. És una llàgrima de níquel de 4 tones que representa no només la tristesa i el dolor per la pèrdua de vides de l'11 de setembre, sinó també l'esperança d'un futur sense terror. Dins del mateix espai hi ha un tros d'acer del World Trade Center i els noms dels difunts estan escrits a la base de l'escultura. La mostra de que no ho han divulgat massa és que vam fer la visita completament sols. Des d'aquí és veu l'skyline de Manhattan i l'estàtua de la llibertat.

Weehawken:

Weehawken està al costat de Hoboken, que és una de les zones més animades amb centres comercials, restaurants i hotels. Mai podré agrair a la Inés i al Toni que em portessin aquí! Al Hamilton Park és on hi ha les millors vistes de l'skyline de New York. Tant és així que vaig anar de dia i de nit per poder gaudir dels dos escenaris. Es veu tot: des de l'Upper Manhattan fins el Downtown passant pel Midtown. Cal anar-hi amb temps per poder observar tots els detalls. Es pot arribar a veure els cartells lluminosos de Times Square! De debò, és visita obligada i a més no hi ha ningú!

Gràcies Inés i Toni per ensenyar-me aquests raconets tan allunyats del turisme massiu.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Si voleu marxar a US amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Duració:

En un dia, ben aprofitat, es pot veure tot.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *