• Menu
  • Menu

Escapada Lac Rose


Escapada Lac Rose

Accès

S’accedeix al Chez Salim Lac Rose per carretera.

Una vegada allà, cal agafar un tot terreny per fer el recorregut complert.Lac Rose (Senegal)

Surto de Dakar, després d'esmorzar, direcció Lac Rose. Sense pressa, vaig amb la furgoneta per la A1 fins un trencall que porta, primer a Niaga i després a un dels reclams turístics més importants del país: Lac Rose. Trigo 1:15h en recórrer més de 40Km i finalment arribo al Chez Salim Lac Rose. És un hotel que està al costat del llac i és un punt de sortida dels jeeps que fan les excursions. Desconec si és l'únic o si n'hi ha molts més; però jo em vaig trobar més persones que s'allotjaven a altres hotels (com nosaltres) i que venien aquí a començar la ruta. De fet, vaig compartir 4x4 amb altres persones alienes. El tot terreny té una tela al sostre per protegir del sol, però els costats son oberts.

El Lac Rose és mític a Senegal; sobretot, perquè era el punt d'arribada de l'antic Rally París-Dakar. Aquest va ser el motiu pel qual es va fer famós; però el que atrapa d'aquest lloc és l'entorn. El recorregut dura 1 hora i mitja i és molt complert:

  • Lac Rose (anomenat Retba en wolof). És un llac molt gran i poc profund. No em vaig ficar dins, però sí que vaig tocar l'aigua. Té una temperatura càlida i és molt salada. Com és d'imaginar, el nom és degut al color rosa del llac. No us enganyaré, jo no el vaig veure rosa en cap moment. Depèn de la llum i de la hora, el vaig veure més o menys granat, però no rosa. No us refieu de les fotos que trobareu penjades a les xarxes. Diuen que la millor hora per visitar-lo és a l'alba o al crepuscle, que és quan la interacció de la llum del sol amb la sal produeix l'efecte més rosa. Potser per això jo el vaig veure granat... perquè hi vaig anar al migdia. Al llac es desenvolupa l'activitat de l'extracció de la sal i això constitueix la font d'ingressos de moltes famílies. És molt curiós veure com els treballadors, per protegir la pell de la sal, es cobreixen de mantega de karité. És molt interessant el procés de càrrega de sal a les piragües i la descàrrega a la vora del llac perquè s'assequi. Les muntanyes de sal blanques amb les barques de colors i el llac granat formen un escenari preciós. Vaig tenir la sort de veure alguns treballadors dins del llac de peu i amb els pals llargs que utilitzen per extreure la sal. Al recorregut es fan un parell o tres d'aturades, cosa que em va permetre observar tot l'escenari i vaig poder veure com cada actor desenvolupava les seves tasques. La ruta segueix la riba dreta del llac direcció nord fins arribar a un poblat.
  • Poblat Keur Balla. L'Aris (Senegalès que em va organitzar impecablement el viatge i tremenda persona alhora) em va explicar que a Senegal hi ha 5 ó 6 pobles anomenats "Keur Balla". El més important i més conegut està a prop de Saint-Louis; però el que jo vaig visitar és un poblat molt petit que té un encant especial. Està a pocs minuts del Lac Rose i és molt autèntic. Al arribar al poble hi ha homes desplaçant-se en carros (dissenyats per ells mateixos) fets amb plataformes tirades per cavalls i nens que fan de pastors de ramats de vaques. No veig ni una dona. Les construccions d'obra estan abandonades i les cases del poble son d'un material similar a la palla. És un poble que, enlloc de tenir gossos al carrer, té camells. Em va al·lucinar veure com cultiven verdures a horts plantats a sobre de sorra de platja.
  • Sortint del poble el conductor decideix, de forma unilateral, jugar amb les dunes. A tota velocitat pugem i baixem les muntanyes de sorra. Ho vaig passar molt bé, però també vaig patir de valent. No confiava massa en el bon estat del cotxe. Va ser maquíssim quan, darrera d'una duna, apareix una esplanada amb palmeres. Em va semblar un escenari preciós. Van aturar el cotxe i ells, que son musulmans i estàvem en ramadà, es van posar a resar de cara a la Meca. Moment màgic. Silenci absolut.
  • Ben a prop i sense esperar-ho, vàrem arribar a una platja espectacular! És llarga i amb la sorra molt blanca. El que més em va encantar és la seva virginitat. El fet de que no tingui cap construcció a la vista és realment encisador. La única pega és que l'aigua està molt moguda. És Atlàntic i es nota.

Va ser un matí bestial.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Si voleu marxar a Senegal amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Duració:

El recorregut dura 1 hora i mitja.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *