• Menu
 • Menu

Restaurant “El Comedor”


Restaurant “El Comedor”

80 Av. Río de Janeiro Caracas
Miranda (Veneçuela)
Telf: (+58) 0212 992 24 29
E-mail: reservacionescomedor@gmail.com
Web: https://www.instagram.com/comedoricc/

És el restaurant de l'"Instituto Culinario de Caracas". Es va fundar al 2003 i, des d'aleshores, és el centre de formació de l'ofici culinari amb una visió integral. La seva filosofia es basa en la disciplina, el coneixement tècnic i entendre la gastronomia com una activitat multidisciplinària.

Funciona dins de la seu, però és una entitat independent. Tot l'staff que ha participat en el restaurant ha passat en algun moment per l'"Instituto Culinario de Caracas". 

Està ubicat a una casa al barri de Chuao. És un lloc molt discret. Vaig tenir la sort de que m'hi va portar una persona de Caracas; sinó segurament no l'hagués conegut. Gràcies al clima d'allà, vaig poder gaudir de l'àpat al jardí. És un espai senzill i allargat. El terra és de rajola i les parets pintades de granat i blanc. Un parell d'arbres grans és tot el que hi ha de natura. Lloc funcional sense gaires pretensions. Això sí... les taules estan molt ben posades.

Està obert de dijous a dissabte de 19h a 22h amb reserves prèvies sempre. Els diumenges ofereixen brunch de 9h a 12:30h també amb reserva prèvia.

Tipus: cuina veneçolana contemporània. El xef Héctor Romero te molt interès en el camp de la restauració ("El Comedor"), en la xocolata ("Kakao Bombones Venezolanos") i en la investigació; sense oblidar el de la docència (és el fundador de l'"Instituto Culinario de Caracas"). És una persona molt inquieta.
 
 • "Abrebocas"
  • Arepites d'anís dolç i formatge guayanés - Em va sorprendre començar la nit amb un plat tan consistent. Les arepes son petites. Estan fregides i farcides de formatge. El punt d'anís li dona un toc fantàstic.
  • Graella criolla a cavall amb gaspatxo de margalló i alvocat - Pilota de carn especiada i molt gustosa. El gaspatxo de margalló i alvocat refresca el plat.
 • Entrada
  • Còctel de gambetes amb bombons d'alvocat i maionesa de tomàquet fumat - És un dels plats estrella, sense dubte. Estèticament és quasi perfecte. Te una simetria i colors impecables. Les gambes i l'alvocat es presenten en format de bombons. L'escuma i la maionesa de tomàquet fumat son els complements perfectes.
 • Primer Plat
  • Sopa de gallina, "jojoto" i yerbabuena - Deliciosa manera de presentar una sopa. La gallina i les diferents verdures en diferents formats i diferents textures fan el plat únic. 
 • Segon Plat
  • Bollito pelón de morcilla carupanera - Contrast de gustos que em va encantar.
 • Principal
  • Ossobuco amb premsat de plàtan, papelón i "queso de año" - Un altre dels plats estrella. L'ossobuco està impecablement cuinat. Es desfà a la boca. Deliciós. El premsat de plàtan és cosa apart. N'hauria menjat 4 més.
 • Postres
  • Sorbet de guaiaba amb "queso crema" i Porto - Postres refrescant.
  • "Negro en camisa y corbata" - És mundialment coneguda la qualitat del cacao de Veneçuela i us asseguro que aquest plat corrobora la fama guanyada.

Després de l'antirestaurant "La Isabela", per mi, "El Comedor" és un dels millors restaurants de Caracas.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *