• Menu
  • Menu

Escapada Kalahari Desert


Escapada Kalahari Desert

Accès

Vaig accedir per carretera des de Windhoek, capital de Namibia, fins el “Zebra Kalahari Lodge“. Vàrem trigar més de 3 hores en recòrrer 250km de distància sense aturar-nos.Kalahari Desert (Namibia)

Vaig arribar a Windhoek, capital de Namibia, amb un vol de Lufthansa des de Frankfurt. Em van recollir a l'aeroport Hosea Kutako i vàrem anar per carretera fins "Zebra Kalahari Lodge". 

La carretera és meravellosa. És una pista sense asfaltar relativament còmode i molt ample. L'entorn és pla i sec. Una de les primeres coses que em va cridar l'atenció va ser els nius d'ocells gegants que eren més grans que els mateixos arbres. Durant tot el recorregut i ben a prop de la carretera es pot veure l'animal nacional: l'òrix. És un antílop elegant que, definitivament, vaig acabar anomenant el meu animal preferit del país. Abans de baixar del cotxe ja em vaig enamorar de Namibia. El color torrat em va captivar.

L'entrada del "Zebra Kalahari Lodge" és fantàstica. Una caseta atípica i autèntica dona accés a una altre carretera de sorra a on vaig demanar aturar el cotxe per poder veure els formiguers gegants que son més alts que jo! Als voltants del camí hi ha cérvols preciosos de dos colors. La veritat és que m'hagués quedat al lodge un mes sencer.

Vam dinar ràpid i vam marxar amb un tot terreny de safari. El lodge és un dels tres logdes que estan ubicats a la reserva privada "Intu Afrika". La reserva està plena d'animals salvatges. Hi ha molts antèlops, estruços, girafes, ñus, orix, guineus; però vàrem trigar quasi dues hores en trobar el lleó. Sort que el vaig veure tranquil, perquè el tot terreny descapotat no em generava cap tranquil·litat. Impressiona veure'l tan a prop.

Només hi havia un altre cotxe d'un altre lodge donant voltes. Em va encantar sentir-me part d'aquell entorn tan salvatge i verge alhora. 

Quan començava a marxar el sol, ens van portar a una duna de color vermell intens. Van aturar el cotxe a la part més alta i van preparar una taula amb fruits secs, champagne (vi espumós de Sud-Àfrica), cervesa i gin tònic. Em va semblar un moment meravellós. Veure la posta de sol en aquell escenari és, probablement, un dels moments més especials que he viscut. Allà sols, en aquell entorn i amb aquell silenci... hauria aturat el rellotge. Sempre havia llegit que la llum d'Àfrica és especial. Ho corroboro. És única. 

Uns vint minuts més tard, ja de nit i havent acabat el champagne, ens van portar de sorpresa a una altre duna a on ens havien preparat una barbacoa (de fet, la sorpresa l'havia preparat una de nosaltres perquè era el seu aniversari!). Tres taules. La primera amb estovalles i coberteria de ceràmica, la segona amb diferents amanides i la carn que anaven portant cuinada i la tercera era la mateixa barbacoa. Meravellós. Vaig provar el meu primer antílop, l'orix... aquell que tant em va agradar passejant per la reserva. Molt tendre i gustós. Em va encantar i em va fer pena alhora! El sopar va ser autèntic. Ple d'emocions. També va ser la meva primera vegada que vaig veure sortir la lluna. Tornar de nit per la reserva il·luminats, únicament, per la llum de la lluna i les llums del cotxe, va ser brutal!

Vaig dormir tan feliç aquella nit al "Zebra Kalahari Lodge"! 

Al matí, a primera hora, vam contractar una caminada amb els bosquimans, la tribu considerada la més antiga d'Àfrica. Sincerament, em vaig endur una petita decepció. Pensava que es tractaria d'endinsar-nos a un poblat de bosquimans per poder veure, en primera persona, la vida d'aquesta tribu nòmada caçadora i, en realitat, va ser una reproducció teatralitzada de la vida dels seus avantpassats. 

Després d'esmorzar, vàrem marxar del lodge per anar cap al Namib Desert. De camí vàrem aturar-nos al "Bagatelle Lodge" per poder veure els tan divertits suricates. Son uns petits mamífers que viuen al Kalahari Desert i que fan riure quan es posen de peu! Va ser genial poder veure'ls de tan a prop!

Després de dues hores i mitja conduint, B1 fins Mariental i després C19 fins Maltahohe, varem aturar-nos al bar "The Lily Dely" de la benzinera d'aquest últim poble. M'hi van fer entrar a la força i, una vegada dins, em va encantar. És un lloc molt net a on venen coses de menjar i beure. Elles son molt amables. Vàrem menjar un plat combinat molt correcte.

Dues hores més de cotxe son necessàries per arribar a la zona del Namib Desert

Kalahari

Aquí tancava la primera part del viatge. Kalahari Desert em va encantar per l'autenticitat i virginitat. Quasi no vaig veure turistes i això ja és significatiu i captivador per mi.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Si voleu marxar a Namibia amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Duració:

Es pot estar tot el temps que un vulgui.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *