• Menu
  • Menu

Escapada Casa Batlló


Escapada Casa Batlló

Accès

Està ubicada al mig d’un dels carrers més emblemàtics de Barcelona, el Passeig de Gràcia.


Passeig de Gràcia, 43 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 932 160 306
E-mail: info@casabatllo.cat
Web: https://www.casabatllo.es/

Se'm fa estrany anomenar la Casa Batlló com una Escapada. La tinc massa a prop; però és veritat que la visita en sí és un autèntic viatge. De fet, com ells mateixos diuen, és una experiència immersiva única. I ho és per moltes coses. 

Està ubicada al mig d'un dels carrers més emblemàtics de Barcelona: el Passeig de Gràcia. Era el carrer que unia Barcelona amb la Vila de Gràcia (avui dia, ja és un barri més de la ciutat). Quan s'aprova el Pla Cerdà al 1860, el Passeig de Gràcia es converteix en el seu eix principal. Les principals famílies de la burgesia catalana van construir les seves residències aquí i, poc a poc, el carrer es va convertir en un passeig transitat.

Josep Batlló, industrial tèxtil i home de negocis, li va donar total llibertat a Antoni Gaudí per enderrocar la casa. Va ser aquest últim qui va decidir fer "només" una reforma total en dos anys. Va canviar la façana i va redistribuir els envans interiors aconseguint una casa funcional i obra d'art alhora. 

A la dècada dels 50, la Casa Batlló deixa de pertànyer a la família Batlló. No és fins els 90 que passa a mans dels actuals propietaris, que porten a terme una reforma íntegra i obren la casa a la ciutat.

Qui em coneix sap que sóc una admiradora de Gaudí. He visitat quasi totes les seves obres; però he de dir que aquesta és rellevant per conèixer el Modernisme en general i al geni en particular. Quan es visita, s'entén que sigui Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La visita s'ha de fer amb calma. És necessari observar i viure els diferents espais entenent el que va arribar a ser allò en el seu moment. Cada espai té el seu encant; però n'hi ha tres que em van deixar fora de joc:

  • La Planta Noble: la barreja de majestuositat i funcionalitat em va al·lucinar i més coneixent la època en la que es va construir. L'estança és preciosa, però poder veure el Passeig de Gracia des d'aquella perspectiva és una altre història.
  • Les Golfes: la senzillesa i l'encant de l'espai em va encisar.
  • Gaudí Dome: experiència immersiva que fa viatjar a la natura, origen de la inspiració de totes les obres de Gaudí. Aquesta és la zona que més em va sorprendre, doncs és la que menys m'esperava. 

Òbviament, no es pot deixar de banda els altres espais. La terrassa, les escales, les altres estances... tot és fantàstic. Qualsevol racó és al·lucinant. Just per això recomano fer la visita amb calma, per no perdre's ni un detall. Està obert cada dia de 09:00h a 20:15h.

Una de les experiències més xules és anar a les Nits Màgiques. És el pla perfecte per descobrir la Casa Batlló i viure alhora un moment exclusiu. Son concerts a l'aire lliure que es poden disfrutar amb una copa de cava a la mà. Hi ha tres tipus d'entrades: la blue, la silver i la gold. Diferents preus per diferents continguts. És interessant revisar la proposta musical. Hi ha artistes de R&B, Jazz, Pop, Blues, etc.

Un altre dels moments importants de la casa és el Dia de Sant Jordi (23 abril). És un dia molt important a Catalunya a on es celebra l'amor representat per llibres i roses. La ciutat surt al carrer i la Casa Batlló es vesteix de gala. S'engalona la façana amb roses vermelles deixant una imatge espectacular immortalitzada per milions de persones. Deixant a banda aquest dia concret, la llegenda de Sant Jordi està escenificada a la casa en diferents espais: el balcó de la princesa a la part més alta de la façana, l'espasa de Sant Jordi i el dragó a la terrassa, els ossos i les calaveres també a la façana, la cua del drac al vestíbul, etc. Tot té un sentit. Cada racó significa alguna cosa i res és perquè sí. Brutal. 

A la botiga hi ha un espai dedicat a Kafka amb coses moníssimes! Es tracta de coleccions de joieria amb disseny únics! Jo ja tinc més de 5 peces! Enganxa!

Aprofiteu la visita per anar al restaurant "Moments" del Raul Balam Ruscalleda, fill de la Carme Ruscalleda. Té dues estrelles Michelin, està molt a prop i, per a mi, és un dels millors de la ciutat.

La Casa Batlló és un icona de Barcelona, un lloc especial que ofereix la oportunitat de viure un moment únic en un espai històric. Si voleu organitzar un esdeveniment exclusiu en una de les millors cases de Barcelona només m'heu d'enviar un mail

Duració:

La visita dura una hora i quinze minuts aproximadament.


Nens

Sense problemes. De fet, és perfecte perquè coneixin la història de la ciutat i el modernisme en si.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *