• Menu
  • Menu

Escapada Dirleton Castle


Escapada Dirleton Castle

Accès

S’accedeix en cotxe sense problemes.

El castell té pàrquing propi.


Dirleton
Escòcia (Regne Unit)
Telf: (+44) 1620 850330
Web: https://www.historicenvironment.scot/visit-a-place/places/dirleton-castle/

Amb Edimburg ja vist i havent estat unes hores a l'encantador North Berwick, va arribar el moment de començar la ruta per Escòcia.

Vaig planificar una ruta circular per tal de minimitzar els temps de desplaçament. Per proximitat amb North Berwick, el primer castell a visitar és Dirleton Castle.

Dirleton és un poble petit i tranquil. Les cases estan molt ben cuidades. No tenen tanques i els jardins estan impecables. Val la pena visitar-lo; però sense perdre de vista que el reclam turístic del poble és el castell. Les parts més antigues del castell daten del segle XIII, tot i que no va ser abandonat a finals del segle XVII. Aquesta meravellosa fortalesa va servir a tres famílies nobles successives durant 400 anys.

Està en un estat de decadència evident; cosa que, per una banda, fa tristor i, per l'altre, li dóna encant. Vaig gaudir molt de la visita en solitari, doncs no vaig coincidir amb ningú. El silenci de l'entorn, la bellesa dels seus jardins i l'imponent castell van fer que la visita fos única. Hi ha un impressionant mur que tanca el castell i els preciosos jardins.

Jo no vaig tenir cap problema; però he llegit a Internet que actualment hi ha restriccions d'accés establertes com a mesura de precaució mentre es realitzen inspeccions de maçoneria. No es pot accedir al castell; però sí als jardins.

Vaig estar molta estona al castell. Més temps a fora que dins, sobretot perquè les dimensions dels jardins son molt més grans que les de l'interior.

Sense ser espectacular ni un dels millors d'Escòcia, val la pena la visita.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Duració:

Un parell d'hores és suficient.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *