• Menu
  • Menu

Escapada Atenes


Escapada Atenes

Accès

Des de les principals ciutats europees hi ha vols directes a Atenes.

La ciutat la vaig recórrer a peu.


Atenes
Atenes (Grècia)

Quan vaig decidir anar a Grècia, la meva il·lusió es centrava en les illes. Tenia moltes ganes de gaudir de les platges, del bon peix, fer recorreguts amb quads i veure mil esglésies petites als penya-segats. Vaja... el que tothom explica. Sabia que "tenia la obligació" d'anar al Partenón per un tema obvi i evident d'història; però Atenes en sí em feia mandra. 

M'imaginava una ciutat bruta i caòtica i ho és. Però el que no comptava era amb el seu carisma. Atenes té ganxo i ho vaig veure al primer minut.

La primera visita va ser la Monastiraki Square. És un dels centres neuràlgics de la ciutat. Te vida a totes hores. Està plena de restaurants, bars, botigues i té una església bizantina molt curiosa (Tzisdarakis Mosque - Museum of Modern Greek Culture). A destacar que la plaça està tan cèntrica que és perfecte per començar qualsevol visita. 

Sortint de la plaça, hi ha la Biblioteca de Adriano, que son les runes d'una biblioteca i d'un centre cultural construït per l'emperador. Cal desviar-se una mica per arribar als Temple d'Hefest, Temple d'Afrodita Urània i a l'Agora d'Atenes. Els dos primers no son de les coses que més em van agradar de la ciutat, però vaig agrair la tranquil·litat que hi havia. Tornant en la mateixa direcció que he vingut, hi ha l'Àgora romana d'Atenes, restes d'una àgora construïda pels romans. 

De seguida ja em vaig endinsar al meu barri preferit. Plaka és una zona de carrers estrets de llambordes. Està farcit de cafeteries i restaurants amb terrasses plenes de plantes. Té tant encant que no t'aixecaries mai de la taula. Vaig anar a parar, sense cap recomanació, al restaurant Geros Tou Moria on hi vaig degustar menjar típic grec.

Després de dinar i amb tota la tarda per davant, vaig visitar el major reclam turístic d'Atenes: l'Acropolis amb el Odeón d'Herodes Àtic, el Partenón, l'Erectèon, el Pòrtic de les Cariàtides entre altres coses interessants. Busqueu bé... hi ha un lloc on les vistes al Templo de Zeus son espectaculars. Intentar explicar tot això seria massa agosarat per mi. Prefereixo dir-vos que la visita és aclaparadora i recomanar-vos que agafeu un guia que us ho expliqui bé. Abans de tornar a baixar a la ciutat, aneu a Areopagus Hill des d'on tindreu vistes espectaculars de l'Acropolis.

A la muntanya Filopappou hi ha el Philopappos Monument i la Prisión of Sócrates. La muntanya destaca per les meravelloses vistes d'Atenes i, a part d'això, a mi em va impactar la presó. Si és cert, el que expliquen, en aquelles coves va estar tancat el famós filòsof clàssic grec.

Vaig sortir tan al·lucinada de l'Acropolis que vaig pensar que tota la resta de la ciutat seria una broma. I què equivocada estava! El Templo de Zeus és un dels meus raconets preferits de la ciutat (i no dic el que més perquè entenc que seria un pecat, però ho penso). Aquí no hi ha cues per entrar, ni cartells explicatius. Tampoc hi ha grues o bastides per intentar aguantar les columnes històriques. Aquestes absències juntament amb el silenci que es viu em va fer tenir un d'aquells moments tan especials: el temple i jo, jo i el temple.

El Zappeion Hall i el Panathenaic Stadium s'han de veure. El primer és un centre de conferències i el segon és la seu dels primers jocs olímpics moderns i l'únic construït en marbre blanc. Recomano agafar l'audioguia. Em va encantar la visita!

D'aquí vaig anar cap a la Plaça Sintagma. És un dels principals llocs de trobada, on es fan concerts i manifestacions... vaja... on es cou tot! Just davant hi ha el Parlament i el Monument al Soldat Desconegut dedicat als soldats grecs morts a la guerra i on es fan els canvis de guàrdia cada hora. S'ha de veure.

A prop hi ha la Catedral Basílica de Sant Dionís l'Areopagita és catòlica i d'estil neorenaixentista. Em va agradar més per dins que per fora. Al costat hi ha l'Acadèmia d'Atenes i la Biblioteca Nacional. Son edificis que impacten.

Visitat el més important de la ciutat, cal anar al Museu de l'Acròpoli sense pressa. Hi ha qui el visita abans de veure Atenes i hi ha qui, com jo, el visita després. Sigui com sigui, és necessari fer la visita per entendre moltes coses.

Recomano sopar a la terrassa del Point A Restaurant. Està ubicat a la part de dalt d'un hotel i té unes vistes fantàstiques del Partenón. Aneu que encara hi hagi llum natural per veure com s'encenen les llums de l'Acròpolis. Molt bona cuina en un lloc màgic.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Duració:

Si es vol veure i viure bé, recomano tres dies, tot i que un cap de setmana es suficient.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *