• Menu
  • Menu

Escapada Isla de los Pájaros


Escapada Isla de los Pájaros

Accès

Google Maps.

Vaig anar a Morrocoy, des de Caracas, en cotxe. Son més de 3 hores passant per Maracay, Valencia, Puerto Cabello, Moron i Tucacas.


Parque Nacional Morrocoy
Falcón (Veneçuela)

Morrocoy és, sense dubte, un dels meus raconets preferits de Veneçuela

És un destí molt complet i potser poc conegut pels europeus. El merescut reconeixement de Los Roques a nivell mundial ha eclipsat aquest paradís i jo me'n alegro! Vaig estar a la posada "El Paraíso Azul" i a platges sensacionals com Playuela y Playuelita pràcticament sola. El que més em va agradar és la diversitat de coses a veure i viure. Una d'elles és justament la Isla de los Pájaros.

Entre Cayo Mero i la Marina Costa Azul hi ha uns manglars que ocupen gran part de la badia. Son canals que només es poden navegar amb barques petites. M'hi van portar per la tarda quan el sol ja baixava. La llum que hi havia era meravellosa (us asseguro que no es reflexa a les fotos). Sense conèixer la zona, les voltes que em van donar pel Canal del Amor o pel Caño de los Enamorados em van semblar eternes i màgiques. 

La visita va acabar a la Isla de los Pájaros, on la única diferència respecte la resta de manglars visitats és l'alt volum d'ocells que hi ha. Allà s'ha de respectar el silenci i escoltar únicament els sorolls naturals dels animals i els sorolls en contacte amb l'aigua i els arbres. El mateix "peñero" (persona que porta la barca) ja apaga el motor per contribuir a aquest moment meravellós.

Em van dir que és el refugi de les aus marines durant la temporada de pluges que és de Novembre a Febrer. Menys mal! Perquè jo hi vaig anar al Juliol i estava ple! Tot i que no tinc coneixement d'aus en general i suposo que la varietat que vaig veure son d'alt valor natural, he de dir que em van encantar les de vermell intens anomenades corocoras. Son les més diferents a tot el que jo havia vist fins el moment. Son natives de la costa nord de Sud-Amèrica. Quan neixen son blanques i amb l'edat es van convertint en vermelles intenses. Això és degut al consum de crustacis.

A posteriori de la meva visita, vaig llegir que és un lloc reconegut d'ostres, esponges marines i estrelles de mar. Diuen que hi ha una zona poc profunda on es pot veure tot això des de la barca. A mi no em van portar. Si aneu a Morrocoy, la posada segur que us oferirà la volteta per la Isla de los Pájaros. Aprofiteu i demaneu que us portin a veure les estrelles. Diuen que és un espectacle.

Aquesta zona concreta és de manglars. A la Isla de los Pájaros no hi ha platges; però a pocs minuts hi ha platges tan espectaculars com Cayo Mero o Playuela y Playuelita.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Per marxar a Veneçuela amb la targeta eSIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte si al "código de descuento" hi poseu "Raconets"!

Duració:

Una tarda amb posta de sol és suficient per veure-ho.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *