• Menu
  • Menu

Aplicacions i trucs

Hi ha dos debats que, no se ben bé perquè, se’m van repetint en diferents moments de la vida i a diferents fòrums.

El primer, és el clàssic “llibre tradicional vs. llibre electrònic i/o internet“. Aquí poc puc aportar. Cadascú té les seves preferències. A mi m’encanta “perdre” una tarda per anar a la llibreria (o a Amazon per anar a tiro fet i comprar algun de la Lonely Planet) a remenar les guies i comprar-me’n una del proper destí que visitaré. Però també entenc que no tothom té aquesta necessitat. Quan se’m pregunta perquè pago per informació que es pot trobar de forma gratuïta a les xarxes, contesto “per romanticisme”. M’agrada fer-ho. No tinc més explicació.

El segon, és sobre si els avanços tecnològics s’estan carregant l’essència dels viatges. Hi ha qui diu que tenim tanta informació abans de marxar que el factor sorpresa ha minvat respecte els viatges que feien els nostres avantpassats. Això és cert; però és l’únic inconvenient. Tot el demés son avantatges. Soc tecnòloga, un pel friky i molt organitzada. M’encanta marxar amb tot lligat i per això utilitzo apps que tinc al mòbil i que treuen fum tant prèviament com durant el viatge. Sóc de les que estic encantada de veure com la tecnologia m’ajuda a millorar el viatge!

Abans de marxar i organitzant el viatge:

  • Per decidir què visitar dins del destí marcat, hi ha moltes aplicacions que ens poden ajudar. Lonely Planet Guides, TripAdvisor Visit a City son les que més utilitzo jo. Lonely Planet Guides és una guia de ciutats amb informació molt pràctica on tot està classificat per temàtica. És molt completa i la utilitzo moltíssim; però no us enganyaré… sempre acabo comprant el llibre físic! TripAdvisor no cal presentació, però sí que em sento amb la obligació de dir que l’hem d’utilitzar per treure conclusions a nivell global, però cal posar criteri propi sempre. Visit a City és més desconeguda, però fantàstica alhora. Com a tret diferencial respecte les altres, proposa rutes per ciutats de diferents durades (1 day guide, 2 days guide…). Obviament, també cal navegar per blogs de viatges com Viajeros Callejeros que expliquen en primera persona la seva experiència viscuda per lliure. Hi ha mil blogs, però ells son els meus preferits: grans viatgers i tremendes persones. També recomano els consultors de viatges com Bontur. Mai marxo de viatge sense parlar amb ells.
  • Per planificar bé la ruta és molt important marcar en un mapa allò que es vol visitar i que s’ha decidit en el punt previ de la llista. Per això jo utilitzo Google Maps. Selecciono un destí, click a “Guardar” i “Vull Anar”. D’aquesta manera aconsegueixo veure d’un cop d’ull la ubicació geogràfica de tot el que es vol visitar. Ajuda a optimitzar el temps en els desplaçaments (valor molt apreciat quan anem de viatge). Quan ja he visitat el destí i només si m’ha agradat, canvio l’etiqueta de “Vull Anar” (bandera verda) a “Llocs Destacats” (bandera groga).

  • Per buscar vols utilitzo tres aplicacions: Skyscanner, Kayak i Hopper. Les dues primeres son molt similars. Jo només les faig servir per cercar vols, però també permeten cercar hotels i lloguer de cotxes. Mostren les opcions de vols de totes les companyies aèries amb la possibilitat de filtrar els resultats per nombre d’escales, aerolínies, duració del vol o inclús hores de sortida i arribada. També hi ha la possibilitat de crear alertes perquè ens avisi quan hi ha variacions de preu. Son molt complertes. Kayak es permet l’atreviment de donar el consell de comprar o esperar en funció de la tendència de preus que hi ha hagut els darrers mesos. Hopper és la més diferent. Té dos trets diferencials respecte les anteriors. El primer és que no té web. Només funciona amb app. El segon és que facilita previsió dels preus, és a dir, avisa de quines setmanes i/o mesos els preus seran més baixos o més alts. Ajuda molt a saber en quina franja de temps s’haurà de comprar. Amb aquestes tres aplicacions és pràcticament impossible no trobar un vol a bon preu.

Al destí:

  • Si es decideix fer els desplaçaments amb transport públic, recomano Rome2rio. Una aplicació que encara no entenc perquè és tan desconeguda. Un menú senzill on només es demana l’origen i el destí i com a resultats s’obtenen totes les possibles opcions de transport amb informació de preu, temps i mapa. És fantàstica, molt útil i súper pràctica. Fins i tot hi ha el nom de les companyies i el link per poder comprar els bitllets online! No hem d’oblidar la potència de Google Maps que també facilita aquesta informació.

  • Per facilitar la comunicació amb la gent del país i evitar ensurts amb el canvi de moneda, utilitzo les aplicacions del Google Traductor i Currency (nomes te Aplicació, no web). Sincerament, no crec que tinguin res especial cap de les dues i suposo que n’hi ha moltes altres de millors a Internet; però sí que és veritat que son molt fàcils d’utilitzar i molt útils.
  • Per gaudir de la natura i poder viure el paisatge amb la calma que es mereix, m’encanta utilitzar Wikiloc. Es poden trobar rutes de senderisme o ciclisme de tot el món. Si no ho voleu fer quan esteu de viatge perquè el temps és acotat, sempre es pot fer en el propi país. Ajuda a conèixer la zona i a viure-la diferent. La cerca és molt potent: distància, desnivell, dificultat, rutes circulars… En soc molt fan.

  • Per protegir les fotos durant els viatges, utilitzo una WiFi Tarjeta SD a la càmera de fotos. La connecto al mòbil per wifi i vaig copiant les fotos de la càmera al mòbil mentre estic en ruta. Als vespres, des de l’hotel, les pujo al núvol. D’aquesta manera, tinc les fotos a tres ubicacions diferents i no he de patir per si tinc algun accident amb la càmera.

  • Per poder tenir connectivitat en tot moment, hi ha uns aparells anomenats Mi-Fi. Son petits i només cal col·locar-hi la tarja SIM del pais visitat. Ell s’encarrega de repartir Wifi fins a 10 dispositius. Per comoditat, és millor marxar amb la tarja ja comprada. Molts viatgers parlen de “Holafly” per aconseguir targes SIM de diferents països a bon preu i amb enviament a domicili. Algun dia ho provaré.

 

I, ja per acabar i amb la finalitat d’ajudar als que ens venen a buscar a l’aeroport quan tornem ;-), res millor que FlightAware. És un rastrejador de vols on es pot veure online la ubicació de l’avió i el temps que manca de vol. La cerca es pot fer per número de vol, per ruta o per aeroport. Mostra les alertes, el mapa de la ruta i el moment en el que aterra l’avió. És súper complert.

Espero que us siguin d’utilitat! A mi m’ajuden molt!


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 comments