• Menu
  • Menu

Escapada Congost de Mont-rebei per terra


Escapada Congost de Mont-rebei per terra

Accès

Vaig accedir, per carretera, des d’Àger fins al pàrquing de “La Masieta“.

El cost del pàrquing és de 5€, per cotxe, tot el dia.


Àger
Lleida (Espanya)
E-mail: info@congostdemontrebei.cat
Web: https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/congost-de-montrebei/reserva-aparcament

El Congost de Mont-rebei és un dels paisatges més bonics que he vist a Catalunya. Cap de les meves fotos fa justícia a la immensitat i preciositat del lloc.  És l'únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica.

Està declarat: Espai d'Interès Natural del Montsec, Reserva Natural del Congost de Mont-rebei i Refugi de Fauna Salvatge.

El riu Noguera Ribagorçana (que fa de frontera entre Catalunya i Aragó) travessa la serra del Montsec creant un immens tall de parets verticals. He llegit per internet algú que ho descrivia com "un amfiteatre de penya-segats impressionants". M'ha semblat la millor descripció que se li pot donar.

A la banda aragonesa, hi ha les famoses passarel·les de Montfalcó i el Castell de Finestres, entre altres. Jo encara no he vist cap de les dues coses, però us asseguro que les veuré en breu.

Hi ha tres maneres de veure el congost: per terra, riu i aire. Diferents empreses ofereixen moltes opcions que combinen les tres maneres en 1, 2 o inclús 3 dies.

Per terra, les opcions son quasi infinites. Hi ha rutes més o menys llargues i amb mes o menys dificultat. Jo vaig fer el "Camí Nou del Congost" de 3,5Km i cap dificultat.

S'ha de deixar el cotxe al pàrquing de "La Masieta". La ruta no té pèrdua. El camí surt del mateix pàrquing, on hi ha serveis i una paradeta per comprar begudes. El primer tram és feréstec. Un paisatge molt sec i polsegós que dura uns quinze minuts aproximadament anant a ritme tranquil. De seguida ja es veu el riu. El camí va seguint el transcurs d'aquest oferint un paisatge meravellós fins arribar al Pont Penjant de Sant Jaume. És de ferro i serveix per salvar el barranc de Sant Jaume. És espectacular. La veritat és que fa impressió creuar-lo.

No es triga gens en arribar a Les Feixoles, que és on es pot gaudir d'una de les primeres vistes panoràmiques del congost.

A partir d'aquí, comença el tram que més m'agrada. El Caminet de Ferradura està excavat a la roca, amb un desnivell de 500 metres d'alçada, una amplitud mínima i amb uns passamans com a única mesura de seguretat. L'altre paret del congost està a escassos metres. Això ajuda a tenir la sensació real de que estàs a un congost de debò! Em va impressionar moltíssim la immensitat de les parets. M'hagués estat hores només contemplant aquesta meravella que ens ha regalat la natura.

Vaig arribar als bancs del Mirador del Congost amb un somriure i amb ganes de continuar. De fet, em va fer pena no poder arribar a la Cova Colomera, però per manca de temps, vaig haver de refer el camí fet.

L'excursió és sensacional. És un espectacle natural molt singular del Prepirineu. Tot i que és un espai molt poc transitat, amaga una de les meravelles més valorades pels amants dels esports de muntanya.

Recomano no anar-hi a hores de calor forta durant l'estiu, anar ben calçat i portar beguda.

Fantàstic.

Duració:

L'escapada es pot fer en un matí.


Nens

S'ha de tenir en compte l'alçada i les poques mesures de seguretat.


Animals

S'ha de tenir en compte l'alçada i les poques mesures de seguretat.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments