• Menu
 • Menu

Escapada Pompeia


Escapada Pompeia

Accès

S’accedeix per autopista des de Nàpols o des de la Costa Amalfitana.

Té un pàrquing enorme.


Pompeia
Nàpols (Itàlia)
Telf: (+39) 081 8575 347
E-mail: pompei.info@beniculturali.it
Web: http://pompeiisites.org/en/info/?l=es

És un dels reclams turístics més importants d'Itàlia. Tothom diu que les runes de Pompeia són úniques i, probablement, ho siguin. Gran part del seu valor és degut a que no va ser destruïda per l'erupció del volcà Vesubi, sino que va quedar enterrada sota una capa de cendres. És just per això que la ciutat està tan ben conservada. L'erupció va ser terrible, però el nombre de víctimes va ser menor del que podria haver estat "gràcies" a que disset anys abans Pompeia va ser destruïda per un terratrèmol. Molta de la seva població va ser evacuada i quan va passar l'erupció del Vesubi, encara no havien tornat. Al quedar enterrada, va desaparèixer del mapa fins 1594 quan un arquitecte se la va trobar, casualment, mentre construïa un canal. 

No tinc coneixements suficients d'història i suposo que he de creure quan tothom diu que les runes de Pompeia son les més importants d'Itàlia; i igual dic una animalada, però a mi em van impactar més les d'Ercolano. Sóc conscient que són molt més petites i menys majestuoses; però veure, tan gràficament, els motllos de les persones calcinades no em va deixar indiferent.

Pompeia està tan ben ubicada que, tant si es va de visita a Nàpols com si es va a la Costa Amalfitana, un es pot apropar sense massa esforç. Només 30 minuts la separen de la primera i 60 minuts de la segona.

Està declarada Patrimoni Mundial de la Unesco. Cal tenir-ho en compte i respectar els espais senyalitzats i les prohibicions. 

Recomano llogar una àudio-guia al centre de benvinguda dels visitants, que és on es compren les entrades també.

Si feu link al mapa, podreu veure els detalls dels llocs visitats. És tan gran que està dividit en 9 regions (i així ho veureu especificat al mapa que us donaran al Centre de Visitants). Jo em vaig centrar en la VII, VIII, II.

 • Tempio di Apollo: va ser l'edifici religiós més antic i important de Pompeia. De fet, era un temple romà del segle VI a.C. i del que queden unes columnes emblemàtiques. És una de les zones que més em va agradar. Em va transmetre tranquil·litat. 
 • Forum de Pompeia: està al costat del Tempio di Apollo. Era la plaça principal. Està envoltada de columnes que eren dels edificis que allotjaven les principals activitats econòmiques, comercials, jurídiques i polítiques. 
 • Mensa Ponderaria: està a un costat del Forum i era on es feia la compra-venta del gra.
 • Granaries del Forum: enganxat a la Mensa Ponderaria. Era el magatzem del gra i avui dia és on s'exposen restes d'utensilis de fang. També hi ha motllos de cossos calcinats.
 • Temple de Giove: és el temple de Júpiter. Té un arc molt maco. En el seu temps, va ser la construcció més gran de la ciutat.
 • Forum Baths: probablement, és un altre dels meus llocs preferits. L'arquitectura és autèntica. Les parets estan ornamentades, el forat del sostre permet l'entrada de llum natural i les banyeres de marbre li donen austeritat al lloc. Tothom que entrava, afluixava la veu. El lloc imposa.
 • Temple de Venus: data del segle I a.C. i era un dels més luxosos de la ciutat. Era la deessa de la guerra i de la intel·ligència, protectora de la ciutat. No està en bon estat i això fa que sigui un dels menys visitats.
 • Quadriportico dei Teatri: un altre dels llocs que més em va impressionar. Si s'accedeix des del Temple de Venus, s'arriba al Quadriportico des de una certa alçada i això permet tenir unes vistes privilegiades. Era on entrenaven els gladiadors. Està envoltat de 74 columnes dòriques.
 • Teatre Petit: al costat mateix del Quadriportico. També anomenat Odeón. Va ser un teatre dedicat al mim, actuacions musicals i cant. És justament per això que estava cobert; per millorar l'acústica.
 • Teatre Gran: un dels llocs més visitats. 5.000 seients construïts sobre les restes de lava.
 • House and Thermopolium of Vetutius Placidus: era el lloc on es servien begudes i menjar calent emmagatzemats en grans pots.
 • Anfiteatre de Pompeia: era on 20.000 espectadors contemplaven les batalles dels gladiadors. Data de l'any 70 a.C. i és l'anfiteatre romà més antic conegut. El lloc té una màgia especial.
 • Jardí dels fugitius: l'erupció del Vesuvi va expulsar roques i pedres destrossant i enterrant Pompeia. Segles més tard, es van trobar els cossos descomposts de moltes persones; però, en un lloc concret, es van trobar tretze adults i nens reunits protegint-se de l'atac. Hi ha els motlles a mode d'homenatge.

És visita obligada a tots els que esteu passant uns dies pel sud d'Itàlia, concretament a Nàpols o a la Costa Amalfitana. La història i el drama estan vigents a cada cantonada.

A la Costa Amalfitana em vaig allotjar a l'hotel "Le Fioriere" i a Nàpols del "B& B Dimora Sanfelice". Vaig estar molt ben ubicada en ambdós destins.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Si voleu marxar a Itàlia amb la targeta SIM ja comprada, la podeu sol·licitar a Holafly i obtindreu un 5% de descompte per venir de Raconets!

Duració:

Depèn del que es vulgui aprofundir.
Si es vol conèixer totes les runes i la seva història, és necessari un cap de setmana.
Jo només tenia un matí (4 hores) per veure-ho i vaig haver de prioritzar el més rellevant.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *