• Menu
  • Menu

Escapada Carretera de Folegandros


Escapada Carretera de Folegandros

Accès

La carretera està en perfectes condicions.


Karavostasi Folegandros
Illes Cíclades (Grècia)

Suposo que us sonarà estrany que parli d'una escapada que és la mateixa carretera i no un destí en concret. Doncs sí! És meravellosa i he decidit dedicar-li un post sencer.

Folegandros és una illa molt petita; de fet, només té 32Km2 i una sola carretera. No té cap pèrdua. La carretera va des del port (Karavostasi) que està al sud-est fins l'altre punta de la illa (nord-oest) passant per punts emblemàtics com Chora, l'església de Panagia o Ano Meria.

El que recomano és començar al port i anar pujant. El recorregut et transporta a la Grècia de molts anys enrere. Veureu moltes esglésies petites i blanques amb sostres pintats de vermell o blau cel, penya-segats majestuosos que moren a l'aigua de color turquesa, casetes (al mig del no res) convertides en restaurants, senyors que es desplacen amb burrets transportant coses amunt i avall, pops sencers assecant-se al sol, poblets que viuen en silenci... una meravella!

Quan veieu quelcom que us cridi la curiositat, atureu-vos per contemplar-ho. No espereu a fer-ho més endavant perquè la illa de seguida s'acaba!

I, si teniu oportunitat, intenteu compartir xerrades amb la gent local... que us expliquin la història de la illa o, senzillament, el que han viscut ells en aquell minúscul territori. D'entrada no es mostren gaire amables; però insistiu i s'acaben obrint.

Seguint les indicacions de la Mirka de "Themonies", que em va portar i indicar llocs autèntics durant la meva estada a la illa, vaig anar al restaurant "Sinantisi" a provar la Matsata. Em va costar molt trobar-lo. Primer, perquè és una casa a la carretera sense cap indicació i, segon, perquè la única indicació que hi havia dins era amb l'alfabet grec. Està molt a prop d'Ano Meria i ningú us ajudarà a trobar-ho... Tingueu paciència. Val la pena. La Matsata és una pasta feta a mà i bullida amb aigua de mar. Es serveix amb salsa de tomàquet i s'acompanya amb diferents tipus de carn. No és res tremendament exquisit i el local és molt rústic, però s'ha de viure l'experiència... és autèntic!

Folegandros em va robar el cor i aquesta carretera n'és, en gran part, responsable.

Duració:

Es pot fer lo llarg que un vulgui.
Recomano fer el recorregut sense pressa, aturant-se per gaudir de la vida a la illa.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *